Vreme čitanja: oko 1 min.

Troje medicinara iz Srbije u finalu za najveća istraživačka dostignuća

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 238 istraživača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije

  • 1
Doktor doktorka medicinska sestra lekar Foto: Pixabay.com/DarkoStojanovic/Ilustracija

Međunarodna stručna komisija konkursa „International Medis Awards for Medical Research”, koja nagrađuje najveća istraživačka dostignuća lekara i farmaceuta iz država srednje i istočne Evrope, odabrala je 18 finalista, a među njima je i troje istraživača iz Srbije. Kako je saopšteno, komisija je pregledala 185 naučnoistraživačkih radova iz devet zemalja, a dodela nagrada biće održana 9. marta u Ljubljani.

Finalisti iz Srbije su istraživač iz oblasti neurologije Ivo Božović, oftalmologije Sanja Petrović Pajić i farmacije Aneta Perić. Za učešće su mogli da se prijave lekari i farmaceuti koji su svoje naučnoistraživačke radove objavili u uglednim naučnim publikacijama, piše Politika.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 238 istraživača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije. „International Medis Awards for Medical Research” obuhvata nagrade za vrhunska istraživačka dostignuća u devet medicinskih područja, a nagrade predstavljaju priznanja lekarima i farmaceutima koji se pored redovnog posla bave i istraživanjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ka

    28. februar 2023 | 14:25

    I samo finale je uspeh.Bravo!Lepa vest a stavljena je na dno vesti.Udarne vesti su crna hronika nažalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA