Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliko stablo palo na ženu i decu kod Užica: Oglasili se nadležni, ko će snositi odgovornost?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sva je sreća da su povređena žena i deca zadobili samo lakše povrede

  • 1
Srušeno drvo, hitna pomoć Foto-ilustracija: Shutterstock, Marko Jovanović

Nakon velikog nevremena koje je Zpadnoj Srbiji donelo velike količine mokrog snega u Užicu je došlo do nesreće kada se veliko stablo srušilo na Gradskoj plaži pored Đetinje i i to u trenutku kad je u njegovoj neposrednoj blizini bila žena sa troje dece.

Postavlja se pitanje da li službe u ovakvom slučaju treba da reaguju se nešto dogodi ili je potrebna preventivna kontrola stoletnih stabala koja mogu da ugroze bezbednost pešaka, piše Blic.

- To je pojava odrona koja je karakteristična nakon velikih padavina. Biće preduzete dodatne mere, postavićemo dodatne table upozorenja - kaže načelnik komunalne inspekije Zoran Militarov.

Šetalištem na gradskoj plaži upravlja JP Veliki park, dok procenu da li je neko stablo a seču ili ne donosi posebna komisija.

- Na porodici je da li će tužiti grad. Tokom jučerašnjeg dana bili smo sve vreme u ZC Užice gde smo razgovarali da povređenim osobama, kako sa bakom, tako sa unukama i sa jednim od roditelja povređene dece. Tu smo na raspolaganju za sve što je potrebno porodici - poručuje član Gradskog veća za javna preduzeća Srđan Nedeljković.

Sva je sreća da su povređena žena i deca zadobili samo lakše povrede, pa su nakon pregleda u užičkoj bolnici pušteni kući. Izbegnuta je velika tragedija, ali stoji pitanje da li je moglo biti sprečeno i ovo što se desilo.

- Svakako će biti ograničeno kretanje na gradskoj plaži i klisuri Đetinje ne samo ovih dana nego i nakon otapanja snega - rekla je za Novu TV gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Sneg koji je u užičkom kraju padao bez prestanka 24 časa napravio je mnogo problema. Čini se da nikada nije bilo ovoliko oborenog drveća, a zbog toga je neophodno izbegavati šetnju u klisuri Đetinje, na gradskoj plaži i u drugim delovima grada gde ima dosta drveća.

Podsetimo, iz JP Veliki park naveli su da je drvo pomereno sa šetališta, a kada se sneg bude otopio biće u potpunosti sklonjeno.

Video: Najteža situacija je u Novoj Varoši i okolini: Snežne padavine napravile kolaps u Zapadnoj Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    28. februar 2023 | 16:25

    SRAMOTA!sneg tada uopste nije padao niti ga je bilo,jer sam prosla tu i otisla prema tunelima,a kada sam se vratila drvo je bilo na podu.Umesto da poseku drvece na plazi koje ugrozava šetače opstinari hoce da zabrane šetnju.APSURD.HA,HA,HA ,pa vidite ko' vodi opštinu?🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA