≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra bih zabranila pušenje u zatvorenom: Ko hoće nek sedne napolje, uzme ćebe i nek puši do mile volje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predviđena je potpuna zabrana pušenja u svim zatvorenim prostorima, pre svega u restoranima i kafićima

  • 25
SNS VLADA VUCIC Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujučić, apelovala je da se novom nacrtu Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, koji će se se uskoro naći pred nadlženima, pruži bezrezervna podrška.

Njime je predviđena potpuna zabrana pušenja u svim zatvorenim prostorima, pre svega u restoranima i kafićima.

- Što se mene tiče, ja bih zabranu pušenja u zatvorenim objektima sutra uvela. Zakon je završen, sada ide na zakonodastvo da se uskladi sa ostalim zakonima, da se vidi da li neke članove zakona treba menjati. Ono što je važno, mora kaznena politika biti dobro sprovođena, odnosno inspekcije moraju ići i kažnjavati. Ako naplatite 5.000 dinara nekom ugostitelju kome je puna kafana, a sve zadimljeno, ništa niste uradili. Ako taj ugostitelj treba da plati kaznu od milion dinara zbog te zabrane, mislim da će dobro razmisliti, rekla je za RINU ministarka Grujičić.

Ona je takođe istakla da je i protiv korišćenja elektronskih cigareta, koje kako je navela, nisu nita manje opasne od običnih.

- Zabranila bih uvoz električnih cigareta koliko sutra, ali ne zavisi sve od mene jer ja govorim kao lekar. Imate tu još neka ministarstva koja moraju da se konsultuju , uostalom svaki zakon ide na uvid svim ministarstvima, i nekada uvek neko ima neku primedbu. Mislim da ne treba kao narod da se brukamo i da moramo u zatvorenim prostorima da pušimo, jer je zaboga sad to neko veliko zadovoljstvo kog ne možemo da se odreknemo. U svakom lokalu postoji bašta, ko puši neka sedne napolje, uzme ćebe ako je hladno i nek puši do mile volje -  istakla je dr Grujičić.

Video: ANKETA: Šta misle građani o uvođenju zakona o zabrani pušenja u javnim objektima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TomaM.

    1. mart 2023 | 11:00

    Svaka cast ministarki zdravlja ,za zabranu pusenja u zatvorenim prostorijama?!Da ironija bude veca,ima i veliki broj zdravstvenih radnika koji pusi i u prostorijama zdravstva?!

  • Miroslav

    1. mart 2023 | 10:56

    Treba to sto pre da se sprovede u delo!

  • Caslav

    1. mart 2023 | 11:03

    Pušač sam ali realno smeta mi a i usmrdi se bas odeca..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA