≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Miloš upoznao svoju majku posle 30 godina: "Priznala mi je da je bila usvojena kao i ja, objasnila mi je sve"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kada je saznao istinu, i kako je vreme malo prošlo i kada je odrastao, odlučio je da krene na životni put i sazna ko su mu pravi roditelji

  • 6
Miloš Dubljević. Zdenka Mijailović, majka, sin, Foto: Privatna arhiva

Da život piše romane potvrđuje priča Miloša Dubljevića iz Beograda koji je nakon trideset godina uspeo da pronađe i prvi put upozna svoju biološku majku - Zdenku Mijailović. Miloš ni sanjao nije da će sa svojih trinaest godina saznati da njegovi usvojitelji Tanja i Zoran, zapravo nisu njegovi biološki roditelji, već da mu je jedna osoba iz Nemačke, zapravo prava majka.

Kakav je bio njegov prvi susret sa biološkom majkom Zdenkom, kao i o svom detinjstvu, ali i putu da je pronađe, Miloš Dubljević je detaljno ispričao za Telegraf.rs.

Sve je počelo kada je Miloš imao samo dve godine i kada ga je služba Centra za socijalni rad oduzela od roditelja i pronašla mu nove roditelje - usvojitelje.

- Jednog dana, moj otac me je ostavio kod Zdenke, tada sam imao samo dve  godine... Tada sam se popeo na ivičnjak terase i delovalo je kao da ću da skočim. Moj komšija je to video i odmah je pozvao policiju, a sa policijom su došli i službenici Centra za socijalni rad. Tada su iz Centra odlučili da me oduzmu od mojih bioloških roditelja i da me premeste, a samim tim i da mi pronađu usvojioce - priseća se Miloš.

Kako kaže, dobio je nove roditelje koji su ga usvojili, i od tada prestaje bilo kakav kontakt sa njegovom majkom Zdenkom.

Miloš Dubljević je tek sa svojih trinaest godina prvi put saznao da njegovi usvojioci Tanja i Zoran, zapravo nisu njegovi roditelji i to mu je kako kaže "bio najčudniji dan u životu".

- Sećam se tog dana kao da je juče bio... Sećam se reči moje "mame" koja mi je rekla: "Sine, dođi da ti nešto kažem...". Bilo mi je jako čudno i neverovatno, ja sam u početku odbijao u to da poverujem. Da Tanja i Zoran nisu moji pravi roditelji. Počeo sam da se plašim, bojao sam se... - priča potresno Miloš Dubljević.

Kada je saznao istinu, i kako je vreme malo prošlo i kada je odrastao, odlučio je da krene na životni put i sazna ko su mu pravi roditelji. Otišao je u Socijalnu ali mu tamo nisu pomogli... Odbili su njegov zahtev, objasnivši da nemaju ovlašćenje da mu daju takvu informaciju ko su njegovi pravi roditelji. Moji usvojicu su mi rekli : "Sine, mi tebi ne branimo da upoznaš tvoju pravu majku, ali mi zaista ne želimo da je ikada upoznamo".

Miloš Dubljević tvrdi da mu je kasnije jedna osoba koja je poznavala Zdenku Mijailović, njegovu biološku majku, omogućila da stupi u kontakt sa njom preko fejsbuka i tada je krenulo dopisivanje.

- Stupio sam u kontakt sa Zdenkom putem društvene mreže Fejsbuk. Od tada smo bili stalno u kontaktu i nekoliko puta smo se čuli mobilnim telefonom. Objasnila mi je sve, njen život, tada sam saznao i da mi je otac umro i da ga nikada neću upoznati... U početku sam bio oprezan jer ta osoba koja nam je omogućila da stupimo u kontakt mi je pričala da je ona zlobna, da treba da je se klonim, da ona navodno samo želi da mi oduzme stan... Ali, kako je prolazilo vreme, došao je trenutak kada smo zaključili da treba da se napokon upoznamo i to se dogodilo danas, na ovaj sudbonosni dan i to na televiziji - objašnjava Miloš.

Kako tvrdi, "osećanja su mu pomešana prema Zdenki". On ne zna šta da oseća prema njoj iako zna da mu je ona prava majka i da ga je rodila, ali da je spreman da sa njom ostane u kontaktu i da će vreme pokazati šta će biti između njih.

- Nakon gostovanja otišli smo na privatan ručak i bilo je jako emotivno. Zdenka mi je ispričala da je napisala knjigu "Osuđena" ... i priznala mi je da je i sama bila usvojena kao i ja, stim što su njoj roditelji umrli, a mene su nasilno oduzeli. Ne znam šta da mislim, pun sam emocija i jako je sve čudno, videćemo šta će biti u budućnosti, ja ću svakako sa njom da ostanem u kontaktu - zaklučuje Miloš.

Video: Grad Čačak nagradio hrabru Tatjanu koja je usvojila dete leptira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.A.

    1. mart 2023 | 22:30

    I ja bih rado volela i želim da upoznam svog rodjenog oca,dan danšnji neznam ko mije biološki otac😒za majku znam da mije tragično uzgubila život 1997godine 😭😭😭od strane njenog oca🤬🤬🤬🤬pa je izvršio samoubistvo🤬🤬🤬🤬ima jedna žena koja voli da pijanči nikad nije trezna ona sve zna al ćuti uporno ko zalivena🤬🤬🤬🤬🤬🤬i ja sam isto bila usvojena kad sam imala 7godina iz socijalne zaštite iz subotice ah,bolje i da nisam bila usvojena u toj porodici jer su me mnogo lagali za moje biološke roditelje i nisu mi nista ni kupovali vec su mi uzimali iz socijalne ustanove iz subotice sve što mije bilo potrebno,stvari i garderobu a,za školski pribor neznam odaklesu mi nabavljali to sam izgubila iz sećanja samo znam da su sve moje igračke koje sam se igrala snjima yu-gi-oh karate oko 2miliona sam imala i itd toje sve ostalo kod njih i nikad mi nisu to ni vratili i slike isto.....i izjednom sam izgubila kontakt snjima mada su to oni i želeli🤬🤬🤬🤬🤬mnogo sam na njih ljuta i nikad im neću oprostiti za mnoge stvari koje sam doživela kod njih🤬🤬🤬🤬🤬🤬kad malo bolje razmislim bolje i da nisam bila usvojeno dete samo toliko i jasno mogu da kažem toje moje mišljenje....i protiv sam sam hraniteljstva bolje da se pomogne bioloskim roditeljima s detetom nego dete da bude usvojeno u hraniteljskoj porodici i uvek cu biti protiv toga dok sam živa🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

  • hurem 🐠

    1. mart 2023 | 22:22

    I radost i zalost 🥰

  • Joka

    1. mart 2023 | 22:43

    Hvala Bogu kad je upoznao svoju biološku majku, majka je svetinja za decu koja imaju pameti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA