Vreme čitanja: oko 1 min.

Zrenjanin dao veliko obećanje: "Za šest meseci neće biti liste čekanja za kardiološke pacijente"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Magnetna rezonanca će uskoro stići u Zrenjanin i svi se nadamo da će u junu ili julu krenuti sa radom, dodao je direktor bolnice

  • 0
Bolnica operacija Foto: Shutterstock

Grad Zrenjanin izdvojio je 2,5 miliona dinara za unapređenje zdravstvene zaštite kardioloških pacijenata Opštoj bolnici "Đorđe Joanović".

Gradonačelnik Zrenajnina Simo Salapura rekao je prilikom današnje posete toj zdravstvenoj ustanovi da je odluku donela Skupština grada u sklopu sprovođenja mera za brigu o javnom zdravlju.

"Postoji lista čekanja za kardiološke pacijente na kojoj je sada od 200 do 250 ljudi i očekujemo da sa ovim sredstvima i angažovanjem stručnjaka van zrenjaninske bolnice tu listu svedemo na nulu, za oko šest meseci, što će biti veliki doprinos unapređenju zdravlja i kvaliteta lečenja u našoj bolnici", rekao je Salapura, a prenosi 021.rs.

On je kazao da se trenutno radi na dobijanju magnetne rezonance koju Zrenjanin nikada nije imao i ukazao da su očekivanja se taj veliki projekat reši i da imamo još bolji kvalitet lečenja na teritoriji srednjeg Banata. Direktor zrenjaninske bolnice Igor Kitaresku je rekao da će najveći deo sredstava biti upotrebljen za dolazak interventnih kardiologa iz IKVBV Sremska Kamenica ili Kliničkog centra Srbije za ugradnju pejsmejkera srca za šta postoji lista čekanja. On je dodao da je u bolnicu stigao CT aparat koji je kupilo Ministarstvo zdravlja, a da očekuju da za dve do tri nedelje krenu radovi na adaptaciji prostora za magnet.

"Magnetna rezonanca će uskoro stići u Zrenjanin i svi se nadamo da će u junu ili julu krenuti sa radom", kazao je direktor bolnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA