Vreme čitanja: oko 1 min.

Poverenica osudila grafite mržnje prema građanima pravoslavne veroispovesti u Novom Pazaru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je navedeno u saopštenju, poverenica je pohvalila brzu reakciju zahvaljujući kojoj je grafit sa govorom mržnje uklonjen u najkraćem roku

  • 1
Grafiti, Novi Pazar Printskrin: RTS

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila ispisivanje grafita mržnje prema građanima pravoslavne veroispovesti na zidu osnovne škole u Novom Pazaru.

Na potpornom zidu ograde Osnovne škole "Meša Selimović" u blizini Petrove crkve u Novom Pazaru juče su nepoznate osobe ispisale grafit "ubij, iznačparaj, zakolji da nijedan pravoslavac ne postoji", koji je ubrzo prekrečen, prenosi RTS.

Jankovićeva je upozorila da je ispisivanje poruka koje podstiču versku mržnju i nasilje zakonom zabranjeno, a u multinacionalnim sredinama naročito štetno, s obzirom da su to mesta koja treba da oslikavaju bogatstvo različitosti i neguju vrednosti zajedničkog života građana svih nacionalnosti i veroispovesti.

Kako je navedeno u saopštenju, poverenica je pohvalila brzu reakciju zahvaljujući kojoj je grafit sa govorom mržnje uklonjen u najkraćem roku i izrazila očekivanje da će počinioci biti otkriveni i procesuirani, kako bi se poslala jasna poruka da nema mesta vandalizmu i inspirisanju mržnje prema bilo kome.

- Veoma je značajno što je ispisivanje grafita naišlo na osudu u javnosti, zbog toga što se mora kontinuirano ukazivati da pozivi na nasilje i ekstremizam nisu dozvoljeni u našem društvu - istakla je Jankovićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • To

    2. mart 2023 | 16:06

    Nam stvarno misle svi muslimani.Samo sto nisu hrabri kao ovaj sto je napisao grafit.Licemerni sa osmehom na licu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA