≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukinute posete u Gerontološkom centru u Obrenovcu zbog epidemije gripa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sedmoro zaposlenih i 70 korisnika Gerontološkog centra obolelo je od virusa sezonskog gripa

  • 0
Bolnica pacijent, bolnički krevet Foto: Shutterstock

Zbog proglašenja epidemije sezonskog gripa, od 24. februara, privremeno su obustavljene posete u Gerontološkom centru Obrenovac.

Sedmoro zaposlenih i 70 korisnika Gerontološkog centra obolelo je od virusa sezonskog gripa. Zbog proglašenja epidemije gripa u ovoj ustanovi, privremeno su obustavljene posete.

Doktorka Mirjana Nešković iz Gerontološkog centra Obrenovac istakla je da je za dva dana broj pacijenata porastao sa četvoro na 40, prenosi RTV Studio MAG.

- Epidemija virusom sezonskog gripa počela je 17. februara kada su obolela samo četiti pacijenta, da bi se za dva dana broj podigao na 40. Ukupno do sada obolelo je oko 70 pacijenata. Na početku smo mislili da je kovid infekcija u pitanju, zato što je ličilo na kovid od 2021. godine, ali nijedan pacijent tada nije bio pozitivan na brzom antigenskom testu.  Među korisnicima gerontološkog centra koji su oboleli od gripa, većina je prothodno vakcinisana i kod njih je klinička slika znatno bolja - rekla je dr Nešković.

Kako ističe 50 pacijenata koji su vakcinisani u oktobru i novembru prošle godine imali su lakšu kliničku sliku

U ovoj ustanovi kažu da su preduzeli sve potrebne mere kako se virus ne bi proširio i na ostale korisnike, a srodnici mogu da donesu pakete i da komunikaciraju sa pacijentima samo preko telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA