Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo nije prava slika odnosa među ljudima": Poverenica osudila ispisivanje grafita protiv Slovaka u Kisaču

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je rekla da je ispisivanje grafita protiv slovačke nacionalne manjine u Kisaču, već drugi put u kratkom periodu, za svaku osudu

  • 2

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas ispisivanje grafita protiv slovačke nacionalne manjine u Kisaču, i naglasila da je važno da nadležni reaguju, pronađu i sankcionišu odgovorne, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je rekla da je ispisivanje grafita protiv slovačke nacionalne manjine u Kisaču, već drugi put u kratkom periodu, za svaku osudu i istakla da su multikulturalnost, multinacionalnost, tolerantnost i zajednički suživot osobenosti su kojima se Srbija i Novi Sad ponose.

"Ovakvi vandalski događaji ne predstavljaju pravu sliku odnosa, već čin pojedinaca koji je neophodno osuditi", rekla je ona.

Janković je upozorila da je ispisivanje poruka koje podstiču versku mržnju i nacionalnu mržnju zakonom zabranjeno, a u multinacionalnim sredinama naročito štetno, s obzirom da su to mesta koja treba da oslikavaju bogatstvo različitosti i neguju vrednosti zajedničkog života građana svih nacionalnosti i veroispovesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    6. mart 2023 | 19:16

    Zašto Slovaka? Pa oni su naša braća.

  • Ako,

    6. mart 2023 | 13:32

    Svako ima pravo na svoje mišljenje, i tako što ne treba zabraniti da to misli prvi, ne treba ni drugom zabraniti da misli. Ali drugom ruke na panj za skrnavljenje krsta sa četiri s. Pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA