Vreme čitanja: oko 3 min.

"Panta ima nešto što mnogi nemaju - dušu": Podrška za suspendovanog profesora iz Smedereva

Vreme čitanja: oko 3 min.

Profesor je suspendovan zbog sukoba sa učenikom kom je oduzeo telefon

  • 0
Prazna učionica, školska tamla, škola Foto: Shutterstock

Profesor matematike u Tehničko-tehnološkoj i pololjprivrednoj školi "Despot Đurađ" u Smederevu Radoslav Pantić suspendovan je sa nastave zbog sukoba sa učenikom, a protiv dvoje učenika drugog razreda pokrenut je disciplinski postupak zbog incidenta na času. Zbog novonastale situacije, na društvenim mrežama pojavila se objava podrške profesoru.

Incident se dogodilo u sredu, 1. marta, na času matematike u smederevskoj srednjoj školi. Na snimku koji je objavljen vidi se da profesor drži čas, a onda nešto govori učeniku do kog kasnije dolazi i uzima mu mobilni telefon iz ruke. Učenik žustro ustaje za profesorom, vuče ga i cima za ruku, ne bi li vratio svoj telefon nazad.

U celom ovom okršaju i otimanju oko telefona, učenik je krenuo da pada, ali je uspeo da ostane na nogama, te su nastavili da se guraju i otimaju. Profesor je podigao prevrnutu stolicu i papire pale sa katedre u celom tom okršaju, ispravio se, nakon čega je učenik odgurnuo profesora ka tabli. Profesor je tada napustio učionicu.

Snimak i saznanje da je profesor suspendovan izazvali su reakciju na društvenim mrežama, a Pantiću su upućen i reči podrške.

- Danas sam saznao da je nastavnik matematike u jednoj smederevskoj srednjoj školi suspendovan zato što se verbalno i fizički sukobio sa učenikom na času. Taj nastavnik ima nadimak. Taj nastavnik je čuveni Panta. I oni kojima nije predavao, Smederevci, čuli su za njega. Panta je osobenjak. Dete, u najnevinijem smislu, zarobljeno u telu sredovečnog čoveka. Seljak, Skobaljac, sa istančanim umetničkim ukusom. Ne govorim to napamet. Radio sam u toj istoj školi pet godina, a Panta je bio moj čest sagovornik na malim i velikim odmorima. Kako je samo lepo govorio o muzici i knjigama, o likovnim izložbama i nastupima folklornih ansambala. Kako je istinski, duboko, do dna duše, voleo. Umetnost. Lepotu. Sklad - napisao je na svom Fejsbuk profilu Vladimir Aranđelović, bivši kolega profesora Pantića.

Pantiće, pre svega, pamti kao vrsnog matematičara. Ističe da se o njegovom način predavanja i komunikacije sa đacima često govorilo.

- Još i onda kada sam bio đak te škole, mada mi Panta nije predavao, čuo sam za njega. O njemu se pričalo uz osmeh, a ponekad i uz nevericu: "Zar je stvarno pevao đacima arije na času matematike?" Da, pevao je. I to, kažu, veoma lepo. Ne bih sada ni o detaljima incidenta. Nešto se vidi na snimku koji je objavljen u medijima. Međutim, mnogo toga je, lukavo i kukavički, skriveno. Ali vidi se ono što je najvažnije za društvo u kom živimo. Vidi se kako izgleda kada živiš u paklu ispranih mozgova i ispraznih duhova. U paklu bezdušja. Što se mene tiče, ja vidim i ovo: Panta je kompleksna osoba, nerazumljiva mediokritetima. Panta je dobar čovek. Idealna žrtva zlu što zajedljivo palaca. Panta, od prezimena Pantić, ima i kršteno ime. Radosav. Ali Panta ima i nešto što, nažalost, mnogi stanovnici ovog pakla više nemaju. Dušu. Mislim da mi je od prve rečenice namera bila da nešto od te duše, nešto što mi je Radosav Pantić Panta poklonio u razgovorima o umetnosti i lepoti, saspem, kao najvišu istinu, u lice svima onima koji bi da je unize i ponište. Niste uspeli - dodao je Vladimir.

I u komentarima njegove objave niže se podrška suspendovanom profesoru, a čak je napravljena i peticija podrške u kojoj se zahteva da profesor neometano nastavi sa radom.

(Tslegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA