≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Milja je učiteljica koja je učestvovala u svom poklonu za Osmi mart, ali ga nije uzela: "Nek usreći druge"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Lekciju o humanosti i solidarnosti na najlepši način održala je voljena učiteljica koja se i sama pridružila donaciji za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR

  • 3
Učiteljica Milja Zec djaći učenici deca škola iznenađenje osmi 8 mart Foto: Privatna arhiva/Milja Zec

"Zamislite koliko je strašan osećaj tih roditelja koji gledaju svoju bolesnu decu i nemaju gde da se smeste tokom njihovog lečenja", reči su divne Milje Zec, učiteljice velikog srca koja je učestvovala u poklonu za Osmi mart, a koji su plemenito ustupili NURDOR- u.

I pre nego što su bilo šta kupili, znajući da će želeti da je iznenade, učiteljica iz Beograda, Milja Zec, odlučila je da decu, ali i roditelje preusmeri na jedan humani gest koji bi je usrećio više od bilo kog poklona za dan žena.

Lekciju o humanosti i solidarnosti na najlepši način održala je voljena učiteljica koja se i sama pridružila donaciji za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR. 

-  Predsednicu NURDOR-a, Jolandu Kororu, pratim već duže vreme i znam da je lično vodila borbu sa srećnim ishodom kada je njen sin izlečen od karcinoma. Moja želja je bila da učestvujem na taj način da sve đake i roditelje usmerim na važnost da pomognemo ljudima čija deca su teško obolela. Ja zaista ne volim Osmi mart jer mislim da je zaista sve oko tog dana postalo preterivanje do te mere da je neumesno i degutantno - rekla je Milja.

Mnogo je srećna i ponosna, kako kaže, na svoje đake i roditelje koji su poslušali njen savet i učinili dobro delo.

- Zamislite koliko je strašan osećaj tih roditelja koji gledaju svoju bolesnu decu i nemaju gde da se smeste tokom njihovog lečenja. Volela bih kada bismo se svi prosvetni radnici udružili na taj dan i učinili nešto ovakvo. Znate li koliko bi tu novca otišlo u humanitarne svrhe i koliko bi dece možda, jednoga dana, bilo srećno i izlečeno upravo zahvaljujući tom novcu - rekla je humana učiteljica.

Đaci su, ističe Milja, u početku bili zbunjeni kada im je rekla svoju želju, a sada njihovoj sreći nema kraja.

- Naš dogovor je da, kad uradimo nešto dobro sami sebe potapšemo po ramenu i kažemo "Bravo ja", i ovoga puta smo imali veliki razlog da sebi sebi kažemo bravo jer smo učinili zaista dobru stvar - rekla je Milja.

Kako svake godine na Osmi mart Milja priredi posluženje za svoje đake, tako je uradila i ovaj put.

- Donela sam i poslužila, ne samo moje četvrtake nego i moje osmake nekim slatkišima koji oni vole i tako smo mi obeležili taj dan na način koji je, po mom mišljenju, primeren za obeležavanje unutar učionice - rekla je.

Iako nije ljubitelj poklona, kao i ovog praznika, Milji će jučerašnji dan ostati u najlepšem sećanju jer su njeni đaci ipak uspeli da je iznenade, pa čak i rasplaču.

- Ja sam učiteljica koja četo svoje đake vodi izvan škole, a ove godine bili smo u Botaničkoj bašti, Miloševom Konaku i muzeju "Nikola Tesla". Oni su napravili jedan divan kolaž fotografija sa tih mesta koja smo obišli i to je ono što je mene tog trenutka raspakalo jer su me podsetili na nešto lepo što radimo. I ne samo to, ja već dugi niz godina imam međunarodnu saradnju sa učiteljicama iz susednih zemalja. Pre nedelju dana imali smo divan usret sa učenicima iz Bugarske gde smo obeležili "Martenice" koji su njihov tradicionalni prazik - rekla je Milja koja je ujedinila svoje đake sa učenicima regiona.

Istakla je da je za nju poklon koji je ove godina dobila od svojih učenika mnogo dragoceniji od bilo čega drugog što bi joj priredili, kao i da njihov humani gest ostaje kao podsticaj svima da učine nešto slično.

Video: Ceduljice s porukama, orhideje, čokolade: Đaci priredili iznenađenje učiteljici Ani za 8. mart

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    10. mart 2023 | 08:27

    Svako postovanje uciteljici .Samo da li ce i sve sestre i doktori koji dobijaju poklone,, koje su red da dobiju samo kada im kazes dobar dan ,,svakog dana pokloniti u humanitarne svrhe .A jedna uciteljica sa bedom od plate koje se ne sete cele godine i ne prica se o njenom doprinosu u odrastanju i obrazovanju nase dece i vaznosti njenog rada i samog njenog bica stavljaju na prmisljanja i rasprave .Gde ide ovaj svet kada se obrazovanje ovako srozava

  • Tatjana

    10. mart 2023 | 21:54

    Još malo učiteljice uče decu , a onda se pripremite da vam roboti edukuju buduća pokoljenja .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA