≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dan posle nalaženja bombe u lozničkoj školi: Nastava se odvija redovno, napravu našao učenik 2. razreda

Vreme čitanja: oko 2 min.

Učenik drugog razreda na velikom odmoru, nešto posle tri sata, našao ‘’napravu’’ koju je doneo dežurnom nastavniku

  • 0
Bomba škola Foto-ilustracija: Shutterstock

Posle jučerašnjeg prekida nastave u OŠ ‘’Jovan Cvijić’’ zbog nađene ručne bombe u školskom dvorištu, danas se nastava odvija redovno. Povodom tog događaja školu je danas posetio pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić. On je kazao da nema informaciju kako se, stotinak metara od škole, našla ‘’naprava’’ koju je učenik pronašao i predao dežurnom nastavniku, i ocenio da su juče dežurni nastavnik i direktor škole ‘’vrlo odgovorno i profesionalno postupili’’, prenose Lozničke novosti.

- Ovakav događaj govori koliko je bila dobra inicijativa gradske uprave da se video nadzorom pokriju svi javni prostori gde je velika frekvencija ljudi. To smo već uradili u pešačkoj, svim važnijim saobraćajnicama, trgovima, parku između srednjih škola. Ovaj događaj ukazuje da bi, možda, trebalo video nadzorom pokriti i prilazne ulice školama. Apelujem na sve direktore škola da obaveste učenike da ne diraju sumnjive predmete ukoliko ih pronađu u školskom dvorištu ili van njega, već o tome obaveste dežurnog nastavnika koji će znati kako postupiti. Pozvao bih i roditelje da decu upute, da postupaju na taj način - kazao je Đokić.

Milenko Đurović, direktor "Cvijićeve" škole, kaže da je učenik drugog razreda na velikom odmoru, nešto posle tri sata, našao "napravu" koju je doneo dežurnom nastavniku.

- Dežurni me pozvao i onda smo tu napravu odneli na drugu stranu školske zgrade, gde nema učenika, i pozvali policiju koja je brzo stigla. U saradnji sa njima i na njihov predlog smo prekinuli nastavu i decu smo u rekordnom vremenu uputili kućama. Nije bilo panike, učitelji i nastavnici organizovano su dečje stvari iznosili iz učionica i sve je prošlo kako treba. Policija je detaljno istražila teren gde je dete našlo napravu, a zatim su pregledali celu školu. Danas radimo normalno i imamo i takmičenje iz matematike - ispričao je direktor.

Posle uviđaja je utvrđeno da je nađena ručna bomba prava, nezvanično M-75. Školsko dvorište juče je do 18 časova obezbeđivala policija kada je bomba izneta i prebačena na ‘’bezbedno mesto’’, a danas treba da je preuzme tim za uništenje neeksplodiranih ubojnih sredstava Sektora za vanredne situacije.

O slučaju su obavešteni lozničko Osnovno javno tužilaštvo i Više javno tužilaštvo u Šapcu, a istraga treba da utvrdi odakle se ručna bomba našla u zabačenom delu školskog dvorišta. Nezvanično je nađena bomba bila "blatnjava’" tako da se sumnja da je duži vremenski period bila u žbunju gde je juče nađena.

Video: Bomba bačena jutros u spavaću sobu Milana i Olivere iz Železnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA