≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saradnja Srbije i Azerbejdžana u oblasti demografije: Ministarka Kisić u Bakuu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka Кisić i ministar Babajev su dogovorili da u ime dva ministarstva u aprilu u Beogradu potpišu Memorandum o saradnji

  • 0
Darija Kisić, Azerbejdžan Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić razgovarala je danas u Bakuu sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim o saradnji dva ministarstva u oblasti demografije i realizaciji zajedničkih projekata u narednom periodu.

Ministarka Кisić je ministru Babajevu zahvalila na gostoprimstvu i mogućnosti da nastave i još više učvrste uspešnu saradnju.

Prof. dr Kisić je na sastanku istakla da je Srbija veoma zainteresovana za razmenu znanja, dobre prakse i rezultata različitih istraživanja na polju demografije sa Azerbejdžanom.

Ministarka Кisić i ministar Babajev su dogovorili da u ime dva ministarstva u aprilu u Beogradu potpišu Memorandum o saradnji, sa ciljem razmene iskustava, posebno znanja o različitim metodologijama praćenja kretanja populacije u budućnosti, a koji će biti još jedna potvrda odličnih odnosa dve zemlje.

Ministar Babajev je ukazao da je ministarka Kisić veliki prijatelj Republike Azerbejdžan i da su i današnjim sastankom dodatno učvršćeni odlični odnosi dve zemlje, a koje su uspostavili predsednici Aleksandar Vučić i Ilham Alijev.

Ministar Babajev je tokom razgovora predložio organizovanje zajedničkog međunarodnog foruma na temu porodice i demografije, na kome bi se kroz različite panele razmenila mišljenja o svim izazovima i uspostavile nove međunarodne inicijative.

Ministarka Кisić je u Bakuu posetila i Centar za inkluzivni razvoj i kreativnost DOST.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA