≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminula Slavica Popadić, srpska Kosovka devojka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učestvovala je u borbama  na Kosovu 1998. i 1999. godine

  • 8

Preminula je Slavica Popadić, ratni vojni invalid iz Kraljeva.

"Nažalost, napustila nas je Kosovka devojka 252. oklopne brigade. Večna slava, kevo", stoji u objavi na društvenim mrežama.

Po Slavici (65) je inače snimljen istoimeni dokumentarni film "Slavica".

Učestvovala je u borbama  na Kosovu 1998. i 1999. godine.

"Teško je kada se samo jednom godišnje neko seti tih heroja koji su dali svoj život da bi odbranili otadžbinu. Treba da ih se sećamo svaki dan. Treba mladim ljudima da pričamo o tome da bi naučili kako se voli otadžbina i da bi bili spremni da za nju daju svoj život", govorila je.

Pored rata na Kosovu učestvovala je i u ratu u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    10. mart 2023 | 15:46

    Kevo, cast mi je da sam te poznavao, neka ti Gospod podari najlepse Rajsko naselje i hvala ti sto si nas cuvala dok smo bili deca, pa da jednog dana nastavimo gde si stala.

  • Тања

    10. mart 2023 | 15:51

    Шта је ово људи моји? Наша хероина. Колико је само волела своју земљу, народ.

  • Draksi

    10. mart 2023 | 16:23

    A danas ne postoji otadžbina, ne postoji vojska, sve je obesmišljeno i uništeno! Nema nikakvog prkosa i inata! Oni koji su nas bombardovali i ubijali postaju "saveznici" i "prijatelji" za rad novca! Ej prijatelji oni koji su nam decu ubijali!!!! Svi borci i junaci proglašeni za izdajice i ratne zločince od strane sopstvene države, čitaj političara lopova! Momci koji su poginuli zaboravljeni od tkz. države koja ne postoji! Većina vojno sposobnih momaka ili se drogira ili ubija medjusobno, last izuzecima! Ili se junači preko tastatura! I onda se pitam za šta su poginuli toliki mladi ljudi ako ideali u ovoj državi nikome više ne znače! Svaka čast ženi, sve pohvale, sav naklon i poštovanje, laka joj zemlja! Slava joj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA