Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska vojska se vratila posle 8 meseci uspešnog učešća u mirovnoj misiji u Centralnoafričkoj Republici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom osam meseci realizovali zadatke u skladu sa mandatom misije, saopštava Ministarstvo odbrane

  • 3
Pripadnici Vojske Srbije koji su bili angažovani u sastavu mirovnih snaga UN u Centralnoafričkoj Republici Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Pripadnici Vojske Srbije, koji su od jula prošle godine bili angažovani u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici, vratili su se u zemlju nakon uspešnog učešća u ovoj mirovnoj operaciji i predaje dužnosti novom kontingentu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Navodi se da je srpski kontingent, u čijem su sastavu bili štabni oficiri i vojna bolnica nivoa "2+", u prethodnih osam meseci uspešno realizovao sve zadatke u skladu sa mandatom misije, potvrđujući tako visok nivo obučenosti i profesionalizma vojnog saniteta i pripadnika Vojske Srbije, prenosi Tanjug.

Njih je zamenio novi kontingent koji će nastaviti da radi na zadacima zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija u prestonici Centralnoafričke Republike, Bangiju.

Vojska Srbije, mirovna misija, Centralnoafrička republika, Pripadnici Vojske Srbije koji su bili angažovani u sastavu mirovnih snaga UN u Centralnoafričkoj Republici vratili su se u zemljuPripadnici Vojske Srbije koji su bili angažovani u sastavu mirovnih snaga UN u Centralnoafričkoj Republici vratili su se u zemlju Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Srpska vojna bolnica obezbeđuje prvu i drugu liniju zdravstvene zaštite mirovnih snaga Ujedinjenih nacija, hitne hirurške i druge intervencije, osnovnu stomatološku zaštitu i evakuaciju povređenih.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici počela 2014. godine upućivanjem medicinskog i nemedicinskog osoblja, a izuzev za vojnu bolnicu nivoa "2+", svoje pripadnike angažuje i kao štabne oficire i vojne posmatrače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    14. mart 2023 | 08:50

    KVORofali i oni samo na tuđoj muci. Šta nam ovo treba osim da se uvlačimo zapadu.

  • Marko

    14. mart 2023 | 06:46

    A trebali 6 meseci da ostanu.....

  • Милојко

    14. mart 2023 | 01:42

    Одлично! Требаће им обука за будуће ратове са Русима!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA