Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako Zrenjanin podstiče natalitet: Evo šta su poklonili bebama rođenim ove godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o tradicionalnoj akciji koja ove godine beleži jubilej, jer se održava tačno jednu deceniju

  • 0
Bebe, Zrenjanin, auto sedišta, poklon, Foto: Grad Zrenjanin

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja organizovali su danas, u Baroknoj sali Gradske kuće, dodelu 60 auto-sedišta za bebe rođene tokom januara i februara u zrenjaninskom porodilištu, a s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina.

Reč je o tradicionalnoj akciji koja ove godine beleži jubilej, jer se održava tačno jednu deceniju. Prvi put je realizovana 2014. godine i predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima, prenosi portal Zrenjaninski.

– Iz godine u godinu obezbeđujemo sve veći broj sedišta. Tokom ove godine će ih, u nekoliko ciklusa, biti dodeljeno ukupno 250. Pokrenuli smo ovu akciju s namerom da svakom novorođenom detetu u Zrenjaninu pripadne auto-sedište i da u narednom periodu obezbedimo dovoljno sredstava za tu namenu – rekao je gradonačelnik Simo Salapura koji je danas, zajedno sa saradnicima, roditeljima beba uručio auto-sedišta.

Salapura je podsetio da je pretprošle godine podeljeno 65, a prošle 160 sedišta. Ove godine biće uručeno čak 250 takvih sedišta.

– Dodela auto-sedišta predstavlja meru pronatalitetne politike i podršku roditeljstvu. Ujedno je i naš doprinos poštovanju Zakona o bezbednosti saobraćaja – naglasio je Salapura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA