≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tviter gori zbog vrtića pod nazivom "Pivara": Jagodinci izneli svoje teorije, tvrde da je ovo objašnjenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ime vrtića pokrenulo je polemiku na Tviteru

  • 3
Vrtić Pivara Foto-kolaž: Shutterstock, Pixabay

Komentari na društvenoj mreži Tviter ponovo su se "razbuktali" nakon što je jedan od korisnika postavio fotografiju na kojoj se vidi nesvakidašnji naziv vrtića - "Pivara" u Jagodini. Korisnici su odmah započeli sa standardnim, pomalo sarkastičnim komentarima, dok su drugi besni zbog, kako navode, "neprikladnog" naziva.

- U to ime, živeli! - napisao je jedan od korisnika.

Građani su se pitali zbog čega bi vrtić trebalo da ponese ovakvo ime, dok su neki spominjali da naziv sugeriše da se deci ponudi ovo alkoholno piće ukoliko im se ne spava, naravno, kroz šalu.

Ipak, jedan od korisnika društvene mreže pokušao je da objasni šta je posredi navodeći da je upravo ovo vrtić u koji je i on išao.

- Moj vrtić. Išao sam tamo 1977. Nalazi se u prelepoj staroj predratnoj vili, koja je bila u krugu čuvene Jagodinske pivare, kažu da je u njoj živeo nekadašnji vlasnik pivare, inače Čeh. Zato se tako zove. Nama Jagodincima - ništa čudno. Odličan vrtić i dan danas - pohvalio je Jagodinac ustanovu koju je i sam pohađao.

Drugi možda ne dele njegovo iskustvo, međutim objašnjavaju da postoji i deo grada sa istim nazivom, te pretpostavljaju da je ovo jedan od razloga zašto je vrtić poneo baš ovo ime.

- Tako se zove deo grada, postoji i MZ i biračko mesto Pivara. Niš ima Duvanište, Novi Sad Detelinaru - objašnjava jedan korisnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dokon pop i jariće krsti

    16. mart 2023 | 16:14

    "Tviter gori". A zbog čega? Zbog ljudi koji nisu pomerili dupe iz svog atara i nemaju pojma o čemu pričaju. Jagodinci sigurno te gluposti neće ni da pišu ni da komentarišu jer znaju zašto se to obdanište tako zove. Kao što neko napisa i u Nišu postoji Duvanište, i u svakom gradu postoje delovi grada koji su dobili ime po nečem prepoznatljivom.

  • Makica

    17. mart 2023 | 22:37

    I u Kragujevcu postoji naselje Pivara,koje je to ime dobilo zbog skladista jagodinskog piva👍

  • Zaza

    16. mart 2023 | 21:38

    Dokolicari....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA