≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Cipele su vrlo važne u životu žene": U toku jedinstvena izložba na kojoj posetiteljke mogu da osvoje par

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izložene su baletske patike, ekskluzivne salonke, dečije cipele za prve korake, čizme za hladne zimske dane, elegantne i udobne plesne cipele, svečane stileto sandale za venčanja

  • 0
Obuća, cipele, štikle, patike Foto: Shutterstock

Sa ciljem da se napravi interakcija između Narodnog muzeja i građana u Kući Simića se punih 10 godina organizuju izložbe gde su Kruševljani koorganizatori. Ovaj jubilej proslavljen je 15. izložbom "Od Pepeljuge do princeze - bajka o cipelama". Izloženo je 60 pari obuće. To je zapravo osvrt na jedno vreme kroz koje su vlasnici cipela prošli ili još uvek prolaze, period od skoro jednog veka, navodi RTS. 

Baletske patike, ekskluzivne salonke, dečije cipele za prve korake, čizme za hladne zimske dane, elegantne i udobne plesne cipele, svečane stileto sandale za venčanja... Svaku izloženu cipelu ilustrije kratka priča vlasnika o istorijatu tog primerka.

- One su vrlo važne u životu svake žene. Moje crvene cipele prošetale su do Kuće Simića, do Narodnog muzeja i rešile da budu svečane i rešile su da se pokažu i ispričaju svoju priču - kaže Ivana Neckov Grubišić.

Vesna Bogdanović dodaje: "Ja sam donela svoje jubilarne sandale u kojima sam proslavila pedeseti rođendan i one su mi veoma značajne, tako da ću u njima imati još puno uspomena i hodati u njima.

Mnogima od nas je taj poseban par cipela omogućio siguran korak u životu. Možda nismo doživeli preobražaj poput Pepeljuge iz naslova, ali smo mnoge životne raskrsnice i pripadajuće odluke prošli u tim srećnim ili baksuznim cipelama. Ovu izložbu prate i dodatni sadržaji.

- Jedan od tih dodatnih sadržaja je i ova cipela. Mi smo nabavili nekoliko princezinih cipela i one će, naše posetiteljke, ne moraju da budu Kruševljanke, dakle turisti, biti u prilici da probaju po jednu cipelu. Mi ćemo to fotografisati, stavljati na društvenu mrežu i u zavisnosti od lajkova, na kraju izložbe, oni koji imaju najviše lajkova, dobiće taj par cipela - kaže Zorana Drašković Kovačević, autor izložbe.

Izložene cipele u Kući Simića nisu samo neophodni deo opreme da bi se kroz život lakše koračalo. One su i lični stav prema okruženju, ilustruju životno opredeljenje, modni detalj, ali su i svedoci jednog vremena.

Video: Skupe vam cipele za jesen? Ove gilje koštaju 15 miliona evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA