Vreme čitanja: oko 2 min.

Mrtva krmača i njeno prasence nađeni u lokvi krvi, Poljoprivredna škola optužena za nehuman rad: Evo šta kažu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za nas je ovo veliki gubitak, ali šta da radimo, u ovom poslu je to normalna pojava

  • 3
prase Gile, svinja Foto: Privatna arhiva

Mrtva krmača i prasence pronađeni u lokvi krvi - slika je iz Poljoprivredne škole u Futogu koja je šokirala javnost. Kao bomba je odjeknula vest da su upravo u ovoj školi đaci našli mrtvu krmaču i prase, ali i kravu koja je nepokretna.

Na Fejsbuku su podelili fotografije, uzmenirujućeg sadržaja a komentari se samo nižu. Šta se zapravo desilo, i zbog čega je mrtva krmača sa sve prsetom danima ležala u lokvi krvi, pitali smo školu. 

Direktor škole Dušan Gagić objasnio je kako je došlo do smrtnog ishoda.

- Mi smo videli da krmača treba da se oprasi, i da to ide jako teško. Tada smo obavestili veterinara, ali je ona u subotu uginula sa sve prasetom i košuljicom koju je izbacila. Mi smo je ostavili u alatnici, koja je koliko-toliko hladna, nema pasa lutalica niti glodara koji to mogu da razvuku. Zvali smo Zoo higijenu, a oni nisu došli tog dana, nego u ponedeljak, ali nakon što su došli učenici i videli sve to - priča nam Gagić.

Nakon fotografije krmače, pojavio se i snimak krave koja je iznemogla i na zadnje noge ne može da stoji. 

- Krava se otelila i nakon toga nije mogla na zadnje noge, dva dana smo čekali da vidimo hoće li se oporaviti ali nije, pozvali smo veterinara i on nam je rekao da nema ništa od nje i da je damo u klanicu. Poslali smo ponude, ali to se čeka da vidimo ko će li je uzeti. Znate kako, mi smo škola i zaista ne želim da nam bilo ko spočitava ono što radimo, mi se trudimo na vratimo decu na selo i da ih učimo kvalitetno. Moram da kažem, devojčice koje su snimale sve i postavile ne mreže, naišle su na osudu drugara, ali mi ih ne osuđujemo već smo porodica koja svaki problem rešava razgovorom. Za nas je ovo veliki gubitak, ali šta da radimo, u ovom poslu je to normalna pojava - priča nam direktor škole.

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad "SPANS" na društvenim mrežama je obavestilo javnost da je u proteklih nekoliko dana došlo u posed više uznemirujućih snimaka i fotografija koji su nastali u štali Poljoprivredne škole iz Futoga u kojoj đaci (pojedinih smerova) obavljaju praktičnu nastavu. Oni su upozorili na nehumano postupanje prema životinjama u ovoj školi.

Snimak krmače i krave možete pogledati OVDE. Upozorenje, sadržaj je uznemirujući.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    20. mart 2023 | 16:36

    Lijepo ih ucite,nema sta,da za sve imate spreman odgovor,I svi drugi si krivi samo vi niste,ma super!

  • Pravdanja

    20. mart 2023 | 17:41

    Uvek spremni odgovori i opravdanja.Hvala Bogu pa ima dece sa empatijom prema zivotinjama koja su smogla smelosti da ovo objave.Ako nemaju uslove i veterinare ne treba ni da drze zivotinje.Sramota !

  • Krusko Medo

    21. mart 2023 | 03:38

    Обично крава која се тек отели изгуби велике количине калцијума због огромне количине млека које производи због телета,само да су јој дали дозу калцијума крава би стала на ноге за пар минута под условом да је потпуно здрава а не овако чекају данима да ветеринар дође да је прегледа он би ту требао да буде 24 сата а не по потреби

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA