Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako izgledaju učenički domovi u Jagodini i Ćupriji: Ružić najavio obnovu postojećih i izgradnju novih

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ružić je naveo da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u obnovu postojećih i izgradnju novih domova

  • 0
Ministar Ružić

Foto: Tanjug/Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Ministar prosvete Branko Ružić obišao je danas Dom učenika srednjih škola "Srećno" u Ćupriji, koji obeležava 50 godina postojanja i rada i tom prilikom istakao da je ta ustanova za pet decenija postojanja uspela da se razvije u modernu ustanovu koja posvećuje pažnju kvalitetnom učenju i vaspitanju učenika, njihovoj bezbednosti, smeštaju i pravilnoj ishrani, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.

"Činjenica je da učenički domovi nisu samo mesto gde učenici provode vreme kada se završi nastava, već i njihova druga kuća u kojoj se sa jednakom pažnjom brine i o njihovom slobodnom vremenu, kroz organizaciju brojnih kulturno-umetničkih i sportsko-rekreativnih aktivnosti", rekao je ministar.

Ružić je naveo da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u obnovu postojećih i izgradnju novih domova, kao i da će subvencionisati cene smeštaja i ishrane u ustanovama učeničkog i studentskog standarda, piše u saopštenju ministarstva.

Ministar je rekao da je u prethodnih 10 godina, kroz projekat "Obrazovanje za socijalnu inkluziju" izgrađeno, rekonstruisano, dograđeno i opremljeno ukupno 15 domova za smeštaj učenika i studenata čime je obezbeđeno 3.082 novih mesta.

Na svečanosti povodom jubileja Doma učenika srednjih škola "Srećno" u znak zahvalnosti za unapređenje rada i uslova za boravak učenika uručena je plaketa ministru. Ružić je pored Ćuprije, obišao i Dom učenika srednjih škola u Jagodini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA