≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo je užasno, nismo mogli normalno da dišemo: Deaktivira se najveća ekološka bomba kod Požege, a ovo sledi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošlog leta na ovoj deponiji došlo je skoro do ekološke katastrofe

  • 0
Požega, požar

Foto: RINA

Najveća ekološka bomba na području opštine Požega konačno će biti uklonjena. Sa Ministarstvom zaštitne životne sredine potpisan je ugovor o dodeli sredstava za sufinansiranje realizacije projekta sanacije, zatvaranja i rekultivacije deponije u Godoviku.

Prošlog leta na ovoj deponiji došlo je skoro do ekološke katastrofe kada je zbog nepažnje pojedinaca izbio požar velikih razmera.

- U neposrednoj blizini deponije nema naseljenih kuća, ali je svakako situacija bila užasna. Danima nismo mogli od smrada i dima da otvorimo prozore. Ovo je problem koji nas muči godinama unazad, nadamo se da će konačno sada biti rešen i da ćemo moći normalno da dišemo i da se ne plašimo zaraznih bolesti, kažu za RINU meštani.

Ove godine Ministarstvo će uložiti 68.533.814 dinara, a opština Požega 17.133.456 dinara što predstavlja investiciju od 85.667.280 dinara.

- U ovoj godini je planirana prva faza dok će druga faza biti realizovana u narednoj godini, takođe zajedničkim sredstvima ministarstva i opštine a procenjuje se da će vrednost druge faze biti preko 100 miliona dinara - kazao je predsednik opštine Đorđe Nikitović.

Video: Ekološka akcija studenata povodom Dana planete koji je obeležen 22. aprila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA