≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deca su mazila Zigija, ulazila u oklopna vozila i gledala "hapšenje": U Vinči promovisana policijska profesija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Možda baš neki od klinaca koji su danas imali priliku da izbliza vide kako izgleda barem delić posla policijskih jedinica i uspeli da zavire u njihova vozila budu kolege sa policijskim službenicima koji su im danas sve to prikazali

  • 1

Danas je u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Vinči održana promocija policijske profesije i Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović", a mališani su imali priliku da vide na koji način specijalne jedinice policije obavljaju svoje radne zadatke, da maze vatrogasne pse, ali i ulaze u oklopna vozila. Pokaznoj vežbi prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Već prva vežba, u kojoj je prestupnik izašao iz automobila i oborio i šutirao čoveka, a potom mu oteo torbu, decu je ostavila zapanjenom. Oni su sa iščekivanjem gledali odakle će da se pojave vozila intervetne jedinice, a potom su ushićeno gledali demonstraciju hapšenja kriminalca i pretresa auta.

Odmah potom navijali su za policijskog psa koji je pred sobom imao devet torbi. Kako im je objašnjeno, kada pas u jednoj od torbi nanjuši nedozvoljene supstance, on će pored nje da legne. Mnoštvo dečjih očiju čekalo je baš taj momenat, tiskajući se da što bolje vide. Uspeh policijskog psa, dočekan je ovacijama. Deca su sa zanimanjem gledala i demonstraciju borilačkih veština, koja je uključivala džudo, karate i boks, ali najveće reakcije imala su kada su pripadnici MUP-a rukama lomili zapaljene crepove.

Kao šlag na tortu, nebom su za kraj tog dela demonstracije proletele dve Super pume, a deca su im se posebno oduševila jer im je na početku programa rečeno da forografišu i snimaju, a potom objavljuju na društvenim mrežama i da će dvoje dece sa najboljim objavama dobiti priliku da se provozaju upravo u najnovijim policijskim helikopterima.

I posle zvaničnih demonstracija, MUP je obezbedio brojne zanimacije za mališane. Oni su dobili priliku da ulaze u automobile policije i vatrogasaca, ali i oklopna vozila, a oduševljenje nisu krili. Mazili su se sa čuvenim vatrogasnim psom Zigijem, mlazovima vode su obarali konzerve, penjali se po veštačkim stenama, igrali u peni koju su im u školskom dvorištu napravili vatrogasci.

Mnogi su izrazili želju da, kada porastu, budu upravo pripadnici MUP-a, a mnogima je velika želja da budu upravo pripadnici specijalnih jedinica. Možda baš neki od klinaca koji su danas imali priliku da izbliza vide kako izgleda barem delić posla policijskih jedinica i uspeli da zavire u njihova vozila budu kolege sa policijskim službenicima koji su im danas sve to prikazali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćupričanin

    22. mart 2023 | 21:38

    Svaka cast devojkama,biju k'o Sv.Ilija 👏🏻❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA