Vreme čitanja: oko 3 min.

"Samo sam htela da proverim da li u vodi ima riba": Devojčica spašena iz Đetinje poslala drugarima poruku

Vreme čitanja: oko 3 min.

Gradonačelnica je primila Ivanu Miladinović, Marinu Stračević, Stanimirku Smiljanić Raonić i Anu Gudurić koje su sprečile su da se dečije rođendansko slavlje pretvori u tragediju

  • 1
Kosjerić, Užice, reka Đetinja, poplava Foto: RINA

“Ovo je samo mali gest pažnje, kojim želimo da ovde prisutnoj deci i sugrađankama iskažemo zahvalnost za plemenitost i hrabrost koju su pokazali. Iako tvrde da su uradile ono što bi svako na njihovom mestu i da to nije veliki podvig, njihov postupak zaslužuje i pažnju i pohvalu svih Užičana”.

Ovo je istakla gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, povodom prijema koji je upriličen za Ivanu Miladinović, Marinu Stračević, Stanimirku Smiljanić Raonić i Anu Gudurić koje su sprečile su da se dečije rođendansko slavlje pretvori u tragediju, piše uziceoglasnatabla.com.

Prijemu su prisustvovali i Ksenija Dubljanin devojčica koja je upala u reku, Uroš Obradović, koji je prvi pokušao da joj pomogne njihovi roditelji, kao i Viktorija Tomić učenica drugog razreda OŠ “Dušan Jerković”, devojčica koja je donirala NURDOR-u svoju kosu.

Ksenija Dubljanin je, kako nam je rekla, samo htela da proveri da li u vodi ima riba i tako se okliznula u upala u Đetinju koja je brzo nosila. Iako mala da razume šta se zapravo moglo dogoditi drugarima je poručila da to što je ona uradila nikako ne rade.

Ivana Miladinović i Marina Starčević reka Đetinja Ivana i Marina potrčale su da spasu decu, Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Mnogo ozbiljnije taj trenutak shvatio je Uroš Obradović učenik šestog razreda.

"Bili smo kod našeg druga, a Ksenijinog brata na rođendanu izašli smo malo ispred na vazduh dok sačekamo hranu i ona je tada prišla da pipne vodu, okliznula se i upala u reku. Ja sam pokušao da priđem i pružim joj ruku ali sam se i ja okliznuo i upao, ali nisam mogao da joj pomognem jer je voda već odnela nekoliko metara od mene. Drug mi je dao ruku da izađem i otišao sam sa strane da se osušim, a sledeće što sam video je da su ove četiri žene izvukle Kseniju i da se sve dobro završilo".

Uz zahvalnost na prijemu u ime hrabrih Užičanki, Stanimirka Smiljanić Raonić inače direktorka OŠ “Stari Grad” ističe da deset dana posle ovog događaja i dalje nije sigurna kako se oseća.

"Slučajno smo bili tamo tog 13. marta reagovali smo na zapomaganje deteta ne znam kako ušli smo u vodu imali smo samo cilj da pomognemo detetu i to smo za jako kratko vreme i uradili. Opet ne bih znala da vam kažem kako se osećam. Osim zadovoljstva što smo svi živi zdravi i ovde, ne bih volela da se to nikada više i nikome desi. Moja poruka roditeljima je da uživaju u odrastanju svoje dece i da budu odgovorni".

Odgovornost jeste pre svega vrlina odraslih, ali ogromnu dozu odgovornosti, plemenitosti i humanosti pokazala je i Viktorija Tomić učenica drugog razreda OŠ “Dušan Jerković”.

"Meni je mama jedne večeri pokazala da kosa može da se donira, da ne mora da se baca. Moja kosa je bila puno dugačka, pa sam ja onda odsekla kosu i oni su od moje kose napravili periku za neku devojčicu, pa će mi poslati sliku. Nije mi bilo žao kada sam se ošišala jer sam ja to želela", kaže Viktorija.

Uz poruku roditeljima da budu ponosni na svoju decu gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević zahvalila se sugrađankama.

"Upravo vi šaljete najbolju poruku deci, a da oni znaju da to i prepoznaju, potvrđuje nam lično Viktorija Tomić. Ona je odsekla prelepu dugu kosu, ne zbog mode i trenda već iz najhumanijeg mogućeg razloga. Bravo Viktorija, ti si i nas starije podsetila da nikada ne zaboravimo da budemo humani i da delimo ono što imamo sa ljudima kojima je naša pomoć potrebna. Hvala vam svima što Užice promovišete kao grad u kome žive hrabri, plemeniti i humani ljudi", istakla je gradonačelnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    23. mart 2023 | 16:06

    Lažu te dete. U vodi žive žirafe a ribe žive u pustinji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA