≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Početak aprila će nas iznenaditi: Proleće donosi jako zahlađenje, ove predele Srbije čeka sneg

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na severu i na zapadu Srbije u utorak ujutro očekuje se vedro, u ostalim predelima promenljivo oblačno sa padavinama

  • 2
Đorđe Đurić, vremenska prognoza susnežica Foto: RINA

Snažan ciklon doneo je Srbiji danas jako pogoršanje vremena sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz jak i olujni severozapadni vetar, a na planinama sa snegom. Na Kopaoniku je sneg bio praćen i grmljavinom.

Jutro i pre podne bili su najtopliji deo dana, uz temperature i preko 15 stepeni, a potom su temperature sredinom dana uz prodor hladnog fronta bile u osetnijem padu.

U nastavku večeri u Srbiji će biti oblačno i veoma hladno, jer se očekuje dalji prodor veoma hladne vazdušne mase. U većini predela očekuju se kiša i pljuskovi, na planinama i sneg, dok se u Vojvodini očekuje prestanak padavina i razvedravanje.

Duvaće veoma jak, na udare i olujni severozapadni vetar i preko 75 kilometara na čas, pa se preporučuje oprez, kako na otvorenom, tako i u saobraćaju.

U toku večeri i noći temperatura u Srbiji kretaće se od nula stepeni na severu Vojvodine do osam stepeni na jugu i istoku Srbije, u Beogradu oko pet stepeni.

Srbija će u utorak biti u zadnjem delu ciklona, uz dalji prodor vrlo hladne vazdušne mase. Sa zapada se očekuje dalje jačanje anticiklona i osetniji porast vazdušnog pritiska, dok se istočnije očekue ciklon. Usled veoma izraženog gradijenta vazdušnog pritiska, u utorak će u Srbiji duvati veoma jak severozapadni vetar, povremeno sa olujnim udarima preko 75 km/h.

Ovakvi udari vetra mogu da uslove i manju materijalnu štetu ili da oštete drveće, zbog čega se preporučuje oprez, kako na otvorenom, tako i u saobraćaju.

Na severu i na zapadu Srbije u utorak ujutro očekuje se vedro, u ostalim predelima promenljivo oblačno sa padavinama.

Tokom dana u svim predelima očekuje se promenljivo oblačno, a uz jači razvoj oblačnosti očekuju se pljuskovi kiše, susnežice, snega i krupe, a ponegde se očekuje i grmljavina. Ovi sistemi vrlo brzo premeštaće se od severozapada prema jugoistoku.

Maksimalna temperatura biće od 6 do 10°C, u Beogradu do 8°C.

U toku večeri se očekuje razvedravanje, a vetar će oslabiti.

U sredu ujutro u većem delu Srbije očekuje se slab mraz, pa će biti neophodna adekvatna mera zaštite. Već tokom dana biće toplije, a očekuje se i suvo.

U četvrtak i petak očekuje se promenljivo oblačno i toplije, uz jačanje jugozapadnog i zapadnog vetra. U petak se na severu očekuje i kiša.

Maksimalna temperatura biće od 15 do 20 stepeni, u Beogradu do 18°C.

Sam početak aprila doneće uticaj novog ciklona, pa se tokom narednog vikenda očekuje zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, na planinama sa snegom. Severozapadni vetar biće u nedelju vrlo jak, a temperatura u padu, zbog čega će početak aprila biti obeležen hladnijim vremenom, uz temperature ispod proseka.

Video: Stigla promena vremena: Kiša, olujni vetar na početku nedelje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA