≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bujanovačka Hitna pomoć došla po trudnicu, ali nisu stigli do porodilišta: Bebac požurio, rodio se u dvorištu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj svojevrsni podvig izveli su dr spec. urgentne medicine Olivera Tonevski i strukovni tehničar urgentne medicine Saša Arsić

  • 0

Ekipa Hitne pomoći je u utorak rano ujutru, u dvorištu njene porodične kuće u Bujanovcu, uspešno porodila ženu koja je na svet donela zdravu mušku bebu. Majka i dete su dobro i smešteni su na Odeljenju ginekologije vranjske bolnice, piše portal Bujanovačke.

Ovaj svojevrsni podvig izveli su dr spec. urgentne medicine Olivera Tonevski i strukovni tehničar urgentne medicine Saša Arsić.

- Sinoć je ekipa po pozivu prvog reda hitnosti izašla u 2 sata odmah nakon poziva jer je porođaj počeo. Nakon dolaska na lice mesta zatekli smo ženu koja je već počela da se porađa. Stavili smo je na nosila i pošli ka vozilu, ali beba je već krenula, pa ženu nismo mogli da transportujemo dok je prvo ne porodimo - priča Saša Arsić za Bujanovačke.

Uradili smo to, dodaje, u kućnim uslovima gde je potrebma posebna stručnost i opremljenost, koju, na sreću, imamo.

Kako kaže, i dr Olivera i on imaju u karijeri po nekoliko sličnih situacija, a majci koja ima 33 godine pomogli su da donese drugo dete.

Video: Trudnica se porodila ispred lifta naočigled prolaznika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA