Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj dom smatra da će veštačka inteligencija unaprediti obrazovanje: Panel Debatnog kluba studenata matematike

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Uticaj veštačke inteligencije na obrazovanje više nimalo nije puka teorijska diskusija, već nešto što se mora sagledati ozbiljno i bez šale, kažu u Debatnom klubu

  • 0
Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu

Foto: Nikola Anđić

Debatni klub Matematičkog fakulteta, u saradnji sa Studentskim parlamentom Matematičkog fakulteta, organizuje u ponedeljak, 3. aprila debatu i panel diskusiju "Ovaj dom smatra da će veštačka inteligencija unaprediti obrazovanje".

Debata će biti održana od 18 do 19:30 sati u prostorijama fakulteta u Svetog Nikole 39.

Očekuje se da će da ugostiti bar 60 koleginica i kolega, kao i renomirane profesore stručnjake sa fakulteta.

Napredak na polju veštačke inteligencije je bio zaista vrtoglavo brz proteklih nekoliko godina, ali široj javnosti to nije bilo poznatno sve do pojave aplikacije ChatGPT krajem prošle godine.

ChatGPT je dostigao 100 miliona korisnika za samo dva meseca i tako preuzeo titulu najbrže rastuće aplikacije u istoriji. Čak je i TikTok-u bilo potrebno više meseci da dopre do toliko ljudi, što ilustruje koliko je ovaj chatbot istinski popularan. Uprkos čestim upozorenjima da ChatGPT može lako da generiše ubedljiv ali potpuno besmislen tekst ili kod, aplikacija je postala deo svakodnevnice ljudi iz svih sfera, a zašla je čak i u škole - navodi se u saopštenju Debatnog kluba:

- Uticaj veštačke inteligencije na obrazovanje više nimalo nije puka teorijska diskusija, već nešto što se mora sagledati ozbiljno i bez šale. Kroz ovu debatu, želimo da približimo našim koleginicama i kolegama ovu važnu temu, ali i da ih kroz diskusiju sa našim profesorima navedemo na dublje razmišljanje o obrazovanju i veštačkoj inteligenciji uopšte. Naravno, ovo nije diskusija koja je relevantna samo studentima Matematičkog fakulteta, već i celom društvu uopšte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA