Vreme čitanja: oko 1 min.

Desimir (84) se ne odvaja od svog miljenika fiće, ne da ga nikome: "Ponosno gazim 80 sat"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nisu ga pokolebali pomodarstvo i moderne mašine, ostao je dosledan ljubavi prema ovom legendarnom četvorotočkašu

  • 1
Fiat, Fica Foto: Pixabay.com

U vreme nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, najpopularniji i najčešće viđan automobil na putevima bio je "fića". Danas je to redak slučaj. Privilegija da se viđa na prijepoljskim ulicama postoji zahvaljujući retkim vlasnicima koji su ostali verni ovom automobilu. Jedan od njih je i osamdesetčetvorogodišnji Desimir Puzović, koji od svog "fiće" ne odustaje već 44 godine.

Nisu ga pokolebali pomodarstvo i moderne mašine, ostao je dosledan ljubavi prema ovom legendarnom četvorotočkašu, navodi TV Forum.

- Nikad me nije izdala, niti sam imao nekih havarija, i danas danji vozim - kaže Desimir.

Oko 130.000 kilometara prešao je Desimir Puzović "fićom" iz 1979. godine. 24 godine nakon što je sa proizvodnih traka kragujevačke "Zastave" po licenci italijanskog "Fiata" izašao prvi "fića" i šest godina pre nego što je proizvodnja u Kragujevcu obustavljena, zbog želje da ima baš ovaj automobil morao je da ode u Smederevo.

- Sa njim sam obišao crnogorsko primorje, od Igala do Ulcinja. Svake godine na letovanje smo išli. Išao sam sa njim i u Vrnjačku banju i u Matarušku banju, ali sam išao i u Beograd sa njim - objašnjava Desimir.

Kako dodaje, nikada nije napravio niti jedan jedini saobraćajni prekršaj, dok je udes za njega nepoznat pojam.

- Nikada nisam imao ni prekršaja niti udesa. Uvek sam bio principijelan vozač. I dalje ću paziti tako - ponosno zbori Desimir.

Nabavka delova koji mu trebaju za automobil, svremena na vreme je otežana, ali za Desimira nema nesavladivih prepreka kada je njegov fića u pitanju. Takođe, nema novca za koji bi Desimir prodao svog miljenika.

- Nudili su mi nekoliko puta da ga prodam za 2.000 evra. Ja nisam hteo. Ponosno gazim 80 sat i nemam problem da me drugi pretiču - zaključuje Desimir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA