• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarasta vrba štiti od poplava: Opština Lučani organizuje veliku akciju pošumljavanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović zahvalio se na velikoj pomoći u ovoj akciji

  • 0
Poplave

Foto: RINA

U cilju zaštite životne sredine, smanjenja erozije u plavnim pojasevima kao i korišćenja nadzemnog dela brzorastuće vrbe za ogrev, malč, stelju za životinje i biogorivo opština Lučani realizuje aktivnosti pošumljavanja plavnih područja na teritoriji opštine Lučani sadnicama košaraste vrbe, piše RINA.

- Maksimalan broj sadnica po jednom domaćinstvu je 50 komada, pri preuzimanju istih potrebno je da nosilac domaćinstva priloži očitanu ličnu kartu. Besplatna podela sadnica će se vršiti od ponedeljka 03. 04. 2023, dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefon: 064 04 89 248, svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 časova - navode za RINU u Opštini Lučani.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović zahvalio se na velikoj pomoći u ovoj akciji pošumljavanja plavnih područja na teritoriji opštine Lučani.

- Pozivamo sve građane koji su imali problem sa poplavama i klizištama da uzmu učešće u ovoj akciji. U narednom periodu se očekuje pošumljavanje zelenih površina u Lučanima i Guči koje sprovodimo u saradnji sa Ministarstvom ekologije - rekao je Dolović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok