Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatna pravna pomoć dostupna građanima u Sremskoj Mitrovici: Čak 13 grupa ima pravo na nju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored opštinskih službi i advokata, besplatnu pravnu pomoć pružaju i udruženja koja su se za to registrovala kod države

  • 0
Računari laptop Foto: Unsplash

Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove i imovinu u Sremskoj Mitrovici pruža besplatnu pravnu pomoć građanima. Socijalno ugroženi građani mogu da podnesu zahtev za besplatnu pravnu pomoć i to ne samo oni koji primaju socijalnu pomoć, već i oni sa minimalnom zaradom, prenosi rtv.rs.

Mogućnost besplatne pravne pomoći socijalno ugroženim sugrađanima Mitrovčani pozitivno komentarišu i kako kažu ovaj vid podrške zaslužuju svi, nezavisno od socijalnog statusa.

Čak 13 grupa građana mogu ostvariti ovo pravo – osobe sa invaliditetom, deca, žrtve nasilja u porodici, i oni se mogu svi obratiti opštini zahtevom, koja je dužna da odgovori u roku od osam dana ili tri dana u slučaju da je hitan postupak u pitanju, objašnjavaju iz nadležne služebe Grada.

Pored opštinskih službi i advokata, besplatnu pravnu pomoć pružaju i udruženja koja su se za to registrovala kod države. Pored besplatne pravne pomoći, postoji i besplatna pravna podrška u smislu informisanja , pomoć pri popunjavanju formulara kao i medijacije u rešavanju sporova, dodaju iz Službe besplatne pravne pomoći u Sremskoj Mitrovici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA