• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

NOVOSAĐANI OSVOJILI PRVO MESTO: Veliki trijumf srednjoškolaca na takmičenju u rešavanju studije slučaja

Vreme čitanja: oko 3 min.

Takmičenje kompanije Telekom AD na Fakultetu društvenih nauka

  • 0
Fakultet društvenih nauka

Foto: Promo/ Milana Pavković

Takmičenje je održano u prostorijama Fakulteta društvenih nauka.

Fakultet društvenih nauka organizovao je takmičenje srednjoškolaca četvrte godine u rešavanju studije slučaja kompanije Telekom AD, a pravo da učestvuju imale su sve srednje škole iz Srbije.

Takmičenje je održano u Beogradu u prostorijama Fakulteta društvenih nauka, partner takmičenja bila je kompanija Telekom Srbija, dok je sponzor takmičenja bila kompanija Bambi, a medijski sponzori takmičenja su Srbija Danas, Blic, Telegraf i 24 sedam.

Fakultet društvenih nauka

Foto: Promo/ Milana Pavković

Kompanija Telekom Srbija zauzima vodeću poziciju na tržištu telekomunikacija u Srbiji i svojim pristupom omogućava jedinstveno i integrisano korisničko iskustvo. Poslujući u Srbiji pod brendom MTS, kompanija pruža usluge mobilne i fiksne telefonije, televizije i interneta.

Zadatak takmičara bio je da osmisle kampanju i materijale za nastup serije u produkciji Telekoma Srbije na festivalskim marketima, kao i alternativne kanale komunikacije. Odnosno da osmisle marketinški koncept, ciljeve, strategiju i da istu prezentuju na samom takmičenju.

Fakultet društvenih nauka

Foto: Promo/ Milana Pavković

Dvadeset i sedam timova iz srednjih škola širom Srbije prezentovalo je svoje radove, koji su se sastojali iz dva dela - tekstualnog i prezentacionog, a stručni žiri sačinjen od predstavnika Fakulteta društvenih nauka i medijskih stručnjaka nije imao nimalo lak zadatak da odredi najbolje.

Sedam najbolje ocenjenih timova odabranih u prvom krugu, predstavili su svoje radove u finalu takmičenja, i dobili vredne nagrade.

Fakultet društvenih nauka i kompanija Telekom Srbija nagradili su najbolje, te je prvu nagradu osvojio tim iz Ekonomske škole “Svetozar Miletić” iz Novog Sada - za svakog đaka iz tima stipendija na Fakultetu društvenih nauka za sve četiri godine studija, dok mentor dobija vaučer stipendiju za master studije kao i novčanu nagradu za tim u iznosu od 150.000 dinara. Drugu nagradu odneo je tim iz Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” iz Prokuplja - za svakog đaka iz tima stipendija na Fakultetu društvenih nauka za prve tri godine studija, dok mentor dobija vaučer stipendiju za master studije, kao i novčanu nagradu za tim u iznosu od 100.000 dinara. Treća nagrada pripala je timu iz Desete gimnazije “Mihajlo Pupin” iz Beograda - za svakog đaka iz tima stipendija na Fakultetu društvenih nauka za prve dve godine studija, dok mentor dobija vaučer stipendiju za master studije, kao i novčana nagrada za tim u iznosu od 50.000 dinara.

Fakultet društvenih nauka

Foto: Promo/ Milana Pavković

Četvrto mesto osvojio je tim iz Medicinske škola Užice, peto mesto pripalo je timu iz Srednje turističke škole Novi Beograd - ovi timovi dobili su za svakog člana tima 50% popusta na školarinu na Fakultetu društvenih nauka za sve četiri godine studija, dok mentor dobija vaučer stipendiju za master studije, takođe svaki član tima i mentor dobijaju godišnju pretplatu u MTS-u u saradnji sa Telekom Srbija. Šesto mesto odneo je tim iz Srednje škole Grocka, dok je sedmo mesto zauzeo tim koji je takođe iz Srednje turističke škole Novi Beograd - ovi timovi dobili su za svakog člana tima 50% popusta na školarinu na Fakultetu društvenih nauka za sve četiri godine studija, dok mentor dobija vaučer stipendiju za master studije.

Na ovaj način, Fakultet društvenih nauka i kompanija Telekom Srbija podržavaju razvoj najtalentovanijih mladih osoba. Stipendije i poklon pakete uručio je profesor Fakulteta društvenih nauka Goran Lalić.

Fakultet društvenih nauka

Foto: Promo/ Milana Pavković

- Presrećni smo, i jako uzbuđeni zbog učešća na samom takmičenju, a onda i zbog prvog mesta, kao i zbog nagrada koje smo dobili, jako nam znači, jer smo dobili ogromnu priliku za dalje obrazovanje, to bi svakom budućem studentu bilo ogromno olakšanje i satisfakcija - istakli su pobednici takmičenja Marijana Zbućnović, Danica Dudarin, Djevrija Plavci i Damjan Trninić - članovi tima Ekonomske škole “Svetozar Miletić” iz Novog Sada.

Fakultet društvenih nauka

Foto: Promo/ Milana Pavković

- Jako sam ponosan na svoj tim, radili su naporno i bili jako uzbuđeni i usresređeni na ceo rad, tako da su definitivno zaslužuli. Zahvalan sam im na nagradi koju su mi doneli jer sam dobio priliku koja se danas ne propušta - da nadogradim obrazovanje - dodao je mentor pobedničkog tima Marko Šlocer.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA