≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Učenica iz Vladimiraca najbolja u Srbiji: Jovana osvojila zlato na Republičkom takmičenju ugostiteljskih škola

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jovana je donela ogroman uspeh školi iz male oštine na zapadu Srbije

  • 2
Posavotamnavska srednja škola Vladimirci, Dragan Obrenović, Jovana Marić Foto: Privatna arhiva

Učenica Posavotamnavske srednje škole sa domom učenika iz Vladimiraca, Jovana Marić, uspela je da načini veliki rezultat i osvoji prvo mesto na Republičkom takmičenju ugostiteljskih škola koje je održano u Beogradu.

Tokom prethodnih dana, tačnije od 31. marta do 2. aprila održano je novo Republičko takmičenje, gde je u ogromnoj konkurenciji od preko 30 škola, Jovana iz Vladimiraca uspela da se domogne prvog mesta u disciplini "Usluživanje na poslovnom ručku". Jovana, inače učenica trećeg razreda na smeru konobar u Posavotavmnavskoj srednjoj školi sa domom učenika, imala je skoro besprekoran rezultat.

Ona je uspela da od mogućih 100 poena osvoji čak 98,67, čime je bila i najbolja. Što se tiče samog takmičenja, ono se  odvija iz dva dela. Prvi deo jeste teorijski, gde učenici odgovaraju na testu znanja iz predmeta koji se zove "Usluživanje", a tu se nalazi gradivo koje obuhvata celokupno gradivo iz sve tri godine. Pored teorije, tu je i praktični deo, gde učenici pokazuju svoju umešnost na poslovnom ručku.

Za Telegraf je govorio i Jovanin profesor iz škole, Dragan Obrenović, koji nije štedeo reči hvale na račun svoje učenice, koja je ostvarila ogroman rezultat, pogotovo ako se uzme u obzir da ova škola iz Vladmiraca broji manje od 500 učenika u čitavoj školi.

- Jovana je izuzetno dete, ona voli svoj budući poziv i to pokazuje od prvog dana svog školovanja. Vredna, radna i ambiciozna. Sa ovim uspehom je dobila i mogućnost upisa na Visoku hotelijersku šoklu u Beogradu bez polaganja prijemnog ispita, dok će imati i mesto na budžetu - kaže profesor Obrenović, koji se potom zahvalio i ljudima koji su pomogli u ovom uspehu.

- Ništa od ovoga ne bi bilo moguće ni bez direktorke naše škole, Dušici Njagojević, koja je izašla u susret svakoj pomoći koja nam je bila potrebna, ali i čitavoj lokalnoj samoupravi u Vladimircima, na čelu sa predsednikom opštine Vladimirci, Goranom Zarićem, kao i njegovom saradniku Radetu Kovačeviću. Veoma je lep osećaj kada neko iz ovako male sredine, iz malog mesta, uspe da odnese pobedu na takmičenju gde učestvuje čitava Srbija. Naša škola je mala, ali je ispunjena kvalitetnom decom.

Jovana je takođe i sama istakla da je ovo veliki uspeh u njenom životu, ali da ne bi bio moguć bez svog profesora.

- Ovo je najsrećniji dan u mom životu, srećna sam i veoma zadovoljna. Ovaj trenutak sanjala od dana kad sam odlučila čime ću da se bavim. Ispunila sam svoju i profesorovu želju da budem najbolja, iza mene je naporan rad, ali volela bih i da se zahvalim svog najdražem profesoru, bez kog ovo ne bi bilo moguće - istakla je Jovana.

(Telegraf.rs)

Video: Srednjoškolci napravili aplikaciju za učenje srpskog za arapske migrante: Nije potreban internet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA