Vreme čitanja: oko 4 min.

Atraktivne lokacije za kupovinu stana u Novom Sadu

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bilo da ste odlučili da se otisnete u samostalni život, život sa svojim partnerom ili tražite nekretninu u kojoj ćete stvarati nove porodične uspomene, u Novom Sadu ćete naići na sve moguće ponude

  • 2
Novi Sad Foto: Shutterstock

Svoj novi dom možete pronaći u visokim soliterima ili zgradama od svega nekoliko spratova, starijim zgradama koje mame svojom kvalitetnom gradnjom ili, pak, u novoizgrađenim stambenim kompleksima.

Novi Sad odiše drugačijim načinom i stilom života od onog na koji su navikli ljudi koji žive u Beogradu. Manje okruženje, a opet jednako vibrantno, koje poseduje sve što vam je potrebno - od perspektivnih obrazovnih institucija, kulturnih znamenitosti, uređenih igrališta, sportskih i rekreativnih centara, pa sve do mesta za razonodu, provod i uživanje.

Više različitih gradskih četvrti, koje sadrže široku ponudu nekretnina za svakoga, čine vojvođansku prestonicu primamljivom za kupovinu stana. Pojačana potražnja nekretnina od početka 2022. godine i pojačani priliv novih stanovnika, koji su došli sa područja Ukrajine i Rusije, nije zaobišla ni Novi Sad. Samim tim, ovaj grad se kulturološki dodatno proširio i pojačao, iako je i do tada važio za vojvođanski centar različitih kultura, nacionalnosti i mogućnosti.

Neposredno iskusite sve što grad ima da ponudi

Kada donesete odluku da želite da živite u Novom Sadu, morate razmisliti i o tome u kojem delu biste želeli da kupite svoj stan. Zasigurno nije svaki deo Novog Sada za svakoga, ali to je upravo i lepota ovog grada - za svakoga postoji ono nešto idealno, samo je potrebno detaljno istražiti tržište nekretnina i pomno pratiti oglase. Takođe, obavezno prođite svim četvrtima grada koje vam deluju zanimljivo, jer ćete moći neposredno da iskusite šta sve ta četvrt nudi, a možda naletite i na stan koji se prodaje ili zgradu koja je u izgradnji i nudi posebne pogodnosti za kupovinu stana.

Iz ovih razloga, pojačana prodaja stanova Novi Sad čini poprilično primamljivom lokacijom za odabir nekretnine koju ćete kupiti. S obzirom na široku ponudu stanova, različiti delovi Novog Sada nude i različite opcije. Samim tim, ako volite mir, prirodu, gradsku vrevu, užurbane ulice, starogradnju, novogradnju - Novi Sad sve to ima u svojoj ponudi. Jedino što je potrebno jeste da kontaktirate svog agenta za nekretnine ili da samostalno krenete u detaljnu pretragu tržišta nekretnina.

Novi Sad foto: pixabay.com

Ugodan život u različitim novosadskim četvrtima

Jedna od najstarijih četvrti Novog Sada je Salajka, bogata istorijom, ali i mentalitetom meštana, za koje se još od davnina govorilo da su izuzetno srdačni i itekako primetni. U periodu 20. veka, znalo se da gotovo nijedan austrougarski vojnik neće prilaziti Salajčanima u momentu kada se dogodi bilo kakva nezgoda ili incident. U sklopu ove četvrti možete naleteti na najrazličitije građevine, koje, s jedne strane, jasno oslikavaju duh stare Salajke, kroz zgrade u starogradnji, a sa druge strane, kroz moderno dizajnirane zgrade u novogradnji možete primetiti kako ovaj kraj ide ka urbanijem vizuelnom identitetu. Ako ste ljubitelj sporta i fizičke aktivnosti, u ovom delu Novog Sada možete posetiti i igralište sportskog društva „Slavija“.

Ukoliko vas interesuje život u jednom od najstarijih delova Novog Sada, u četvrti koja je svoju istoriju započela još u 18. veku i koja je stvorena ni iz čega, onda obratite pažnju na Podbaru. Ovaj deo Novog Sada odlikuje veliki broj kulturnih i istorijskih simbola, kao što je Matica srpska, koja je osnovana 1826. godine, a koja je okupljala obrazovane ljude, akademike i sve one koji su želeli da istražuju i rade na svom obrazovnom usavršavanju. Takođe, u okviru Podbare, možete pronaći i jedno od najimpozantnijih zdanja ovog dela grada, a to je istorijski arhiv, u kojem se čuva veliki broj istorijskih i kulturnih dokumenata i spisa. Još jedna od specifičnih obeležja Podbare je i Kvantaška pijaca, koja nudi različiti opseg proizvoda, uglavnom po povoljnijim cenama.

Liman je jedna od najtraženijih lokacija u Novom Sadu, upravo zbog opsežne ponude nekretnina, mogućnosti, najrazličitijih dostupnh aktivnosti u kojima možete uživati u slobodno vreme. U svoja četiri dela, ovo naselje objedinjuje privredno-industrijske, poslovne i stambeno-poslovno objekte i komplekse. Takođe, u okviru Limana se nalazi i univerzitetski grad, a objedinjuje veliki broj fakulteta, na kojima dolaze da studiraju studenti iz celog Novog Sada, Beograda, ali i drugih gradova Srbije i celog regiona. Planska izgradnja samog naselja i blizina reke Dunav su bili odlično podneblje za nastanak različitih sportskih centara, ali i rekreativnih parkova i zelenih površina. U okviru ovog dela Novog Sada će posebno uživati ljubitelji sportskog života, te je stan u ovoj četvrti pravi izbor za njih.

Deo grada za koji kažu da je uvek u pokretu i da nikada ne miruje je Telep. Kvalitetno umrežen sa drugim delovima grada, zahvaljujući saobraćajnicama i bulevarima, Telep pruža stanove u okviru starijih zgrada, ali i modernih zgrada, izgrađenih u skorije vreme. Turisti vole ovaj deo grada, upravo jer obiluje različitim sadržajima i aktivnostima, namenjenim deci, mladima, porodicama, ali i starijim ljudima. U okviru ovog dela Novog Sada, možete obići različite verske i kulturne znamenitosti, kao što su različite crkve i kulturni centri, u kojima ćete moći da saznate dosta o kulturi samog Novog Sada i brojnim različitim nacionalnostima u sklopu ovog grada, koje su sve doprinele da Novi Sad bude grad koji je kulturni centar Vojvodine.

Za koji god da se deo Novog Sada odlučite, definitivno nećete pogrešiti. Samo je potrebno da istražite šta koja četvrt nudi i da se upustite u potragu za nekretninama. Razgovarajte sa prodavcima, pitajte ih sve što vas interesuje, zamolite ih da vam daju više informacija o samom kraju. Ovaj grad nudi kvalitetne i atraktivne stanove, kako u starogradnji, tako i u novogradnji. Samo je potrebno da se spremite za detaljno istraživanje i aktivni i podrobni obilazak stanova, pre nego što se odlučite za onaj koji je baš po vašoj meri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Postar

    11. septembar 2023 | 14:42

    Gledao sam ponude na Solis-u i BS nekretninenovisad.rs ima dobrih lokacija ali rizik je ulaziti u kredit kad je ovakva ekonomska situacija u svetu i rat u Ukrajini.

  • Mogu samo reci

    6. april 2023 | 16:07

    Preprodavci stanova podigose cene bog ih kaznio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA