Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirjanine slike imaju dušu i bude neizrecive emocije: Ova žena iz Ivanjice četkicom stvara umetnička dela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što se posebno ističe u opusu ove talentovane slikarke jesu dela sa verskim motivima, koje slika sa posebnim osećanjima

  • 1
Mirjana Cukavac, Ivanjica, slikarka, Foto: Info liga

Dom Mirjane Cukavac iz Ivanjice prava je riznica umetničkih dela kojima je ova talentovana slikarka posvetila 30 godina života. Inspirisana svojom varošicom Ivanjicom i tradicionalnim motivima, Mirjana je počela da stvara u četvrtoj deceniji, i iako je menjala svoj stil ljubav koju je satkala u svoja umetnička dela daje im posebnu vrednost.

- Ja se osećam kao da nisam na ovoj planeti. Srećna sam i u potpuno drugom svetu. Možda je to i lek od okolnostima u kojima živimo - kaže Mirjana.

U trenucima mira sa četkicom u ruci i bojama ispred sebe Mirjana uglavnom crta ljude, ali ističe poznatu meksičku slikarku Fridu Kalo kao nepresušnu inspiraciju, prenosi Info Liga.

- Frida Kalo je za mene nepresušna inspiracija, kao što vidite imam nekoliko verzija Fride Kalo. Uvek možete od nje da napravite nešto - tvrdi Mirjana Cukavac.

Mirjana je do sada imala dve uspešne izložbe u Beogradu i jednu u Minhenu, a svoje radove prodaje preko sajta umetnicka-radionica. Ipak, ona ističe da je posvećen um oslobođen od svih trivijalnosti ključan za lepotu umetničkih dela.

Ono što se posebno ističe u opusu ove talentovane slikarke jesu dela sa verskim motivima, koje slika sa posebnim osećanjima. Iako Mirjane slike zaista odišu jedinstvenošću i krase mnoge domove van naše zemlje, u ovoj varošici institucionalno još uvek nije prepoznat značaj njenih umetničkih dela.

(Telegraf.rs)

Video: Basanova umetnička dela iz 16. veka u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    7. april 2023 | 06:25

    LEPO, FENOMENALNO. BRAVO MIRJANA. ŽIVA BILA I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA