≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bitan konkurs Ministarstva za brigu o porodici: Jedan je od alata za borbu protiv bele kuge

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo na državno sufinansiranje imaju opštine i gradovi koji konkurišu obezbedili sopstvena sredstava za finansiranje

  • 0
Bebe porodilište Foto: Shutterstock

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju objavilo je Javni poziv za lokalne samouprave da konkurišu za sufinansiranje mera populacione politike i podrške porodici i deci za šta je predviđeno 400 miliona dinara.

Bespovratna sredstva su namenjena za sufinansiranje mera koje će doprineti ciljevima ublažavanja ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanja rada i roditeljstva, kao i za podizanje kvaliteta života starih, odraslih, mladih i dece.

U pitanju je sufinansiranje mera i za snižavanje psihološke cene roditeljstva, očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja, rešavanje problema neplodnosti, puta ka zdravom materinstvu, edukaciji iz oblasti populacione politike, aktiviranju lokalne samouprave te osnaživanje porodice kao primarne jedinice društva.

Pravo na državno sufinansiranje imaju opštine i gradovi koji konkurišu obezbedili sopstvena sredstava za finansiranje, obezbedili tehničku dokumentaciju, ta da imaju lice odgovorno za sprovođenje projekta.

Državna podrška može iznositi do 60 procenata procenjenih troškova predloženih mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece, a maksimalni iznos sufinansiranje je 20 miliona dinara.

Pregled dostavljene dokumentacije, proveru ispunjenosti uslova za dodelu sredstava, ocenu, rangiranje i odabir mera vrši Komisija za ocenjivanje, rangiranje i odabir predloženih mera populacione politike i

podrške u oblasti porodice i dece, koju rešenjem obrazuje ministar.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog poziva, navodi Ministarstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA