Vreme čitanja: oko 2 min.

Građane Niša ujedaju mačke: Opasne "krznene furije" napale sedmoro, za odštetu dato više od 700.000 dinara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovi slučajevi biće tema najavljene gradske komisije koja treba da ispita da li su i koji ujedi bili lažni * Sedmoro Nišlija je dobilo odštetu na osnovu pretrpljenog straha i bola, dok su 3 slučaja rešena mirnim, vansudskim, poravnanjem

  • 2
Besna ljuta mačka pare dinari Foto: Shutterstock, A. Nalbantjan

Da su Nišlije ujedali napušteni psi na gradskim ulicama i da su građani dobijali odštetu, poznata je činjenica, ali slučajevi ujeda mačaka novi su javnosti i na račun odštete iz zajedničke kase svih Nišlija isplaćeno je prošle godine nešto više od 720.000 dinara za 7 ujeda, podaci su dobijeni zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja iz Uprave za finansije, pišu Južne vesti

Ovi slučajevi biće tema najavljene gradske komisije koja treba da ispita da li su i koji ujedi bili lažni.

Na teritoriji Grada Niša u prethodnoj godini desilo se sedam ujeda mačaka za koja je, prema informacijama iz Gradske uprave za finansije, Grad Niš isplatio 721.370,40 dinara na ime odštete. Iz Grada Niša kažu da će biti formirana komisija koja će utvrđivati koji su ujedi lažni.

Prema izveštajima Gradskih uprava za organe Grada i građanska stanja i finansija, sedmoro Nišlija je dobilo odštetu na osnovu pretrpljenog straha i bola, dok su tri slučaja rešena mirnim, vansudskim, poravnanjem.

- Na osnovu izvršenog uvida u izvode o izvršenim isplatima sa računa Grada Niša u vezi ujeda mačaka lutalica u periodu od 1. januara 2022. godine do 31. decembra 2022. godine, obaveštavamo vas da je bilo 7 slučajeva ujeda mačaka lutalica i da je ukupno isplaćeno 721.370,40 dinara - rekli su iz Gradske uprave za finansije.

Prilikom potpisivanja međuopštinskog sporazuma, kojim će niška Zoohigijena pružati svoje usluge, pre svega sterilizaciju pasa na ulicama i na teritorijama opština Gažin Han i Svrljig, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je govorila i o, sve češćim, ujedima mačaka i najavila da će biti formirana komisija, kako bi se što manje novca davalo iz budžeta jer, kako je rekla, postoje ujedi koji se tretiraju kao ujedi, a nisu ujedi.

- U pronalaženju smo rešenja kako stati na put lažnim prijavama pasa i mačaka, na koji način objasniti ljudima da to nije dobar način da se obmane Grad i zaradi novac - rekla je Sotirovski.

Kako je tada najavila, u pregovore će biti uključeni Dom zdravlja, Hitna pomoć, Sudska medicina, Institut za javno zdravlje, Komisija za mirno rešavanje sporova, kao i sudovi.

(Telegraf.rs)

Video: Pomahnitala mačketina bacila se kao besna na psa i njegovog gazdu: Kandžama skinula čoveku pantalone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    8. april 2023 | 16:38

    Korupcijo nikad iskorenjena...aman ostavite zivotinjice na miru tužite čoveka on ujeda najviše! Ko može u ime zlostavljane i povređene životinje petardom, sekirom, štapom, nogom itd itd da tuži čoveka??? Ukidajte te glupe zakone koji su puni rupa za zloupotrebe. Tu nam ravnih nema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA