Vreme čitanja: oko 1 min.

Učenici započeli prolećni raspust na drugačiji način: Zasukli rukave i poručili važnu stvar građanima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktorka škole Dragana Tatalović Lelić naglašava da škola podržava rad učeničke inicijative za brojne humanitarne i ekološke aktivnosti

  • 1
deseta gimnazija, akcija čišćenja Foto: Deseta gimnazija/Ministarstvo prosvete

Prvi dan prolećnog raspusta, učenici i profesori Desete gimnazije "Mihajlo Pupin" započeli su akcijom čišćenja školskog dvorišta i prostora oko škole.

Akcija je organizovana na inicijativu učenika kojoj su se pridružili i komšije iz okolnih zgrada i lokala, kao i JKP Zelenilo koje je donelo opremu za čišćenje i organizovalo iznošenje smeća.

- Kroz nastavu i ekološke aktivnosti predmetni nastavnici Desete gimnazije ne samo što prenose znanje i razvijaju ekološku svest učenika već se trude da ih motivišu i izgrade im stavove odgovornog ponašanja kako prema sopstvenom zdravlju tako i prema životnoj sredini. Na ovaj način se podstiče saradnja, druženje, preduzimljivost i inicijativa za rešavanje problema - ističe profesorka hemije Ivana Lautarević.

Jedan od učenika izrazio je nadu da je ovo prva od mnogih akcija koju će organizovati i na taj način podstaći ekološku svest građana.

Direktorka škole Dragana Tatalović Lelić naglašava da škola podržava rad učeničke inicijative za brojne humanitarne i ekološke aktivnosti.

- Nastojimo da svoje đake oblikujemo i kao ličnosti, pa je ovaj segment veoma važan - zaključuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zadužen do gušu

    9. april 2023 | 14:44

    Bravo deco samo tako dalje ima nade za Srbiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA