Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskliznula četiri teretna vagona kod Crvenke: Prevozila melasu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na mesto iskliznuća upućen je Pomoćni voz "Infrastrukture železnice Srbije" za raščišćavanje posledica vanrednih događaja

  • 2
Voz, železnička nesreća, iskliznuće voza Foto: Shutterstock

Četiri teretna vagona sa melasom iskliznula su danas u 10.45 časova na pruzi kod Crvenke. U nezgodi nema povređenih, navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Kako se dodaje, u sastavu voza nije bilo vagona sa opasnim materijama i nema nikakvih opasnosti po ljude i životnu sredinu.

Do iskliznuća je došlo na deonici Crvenka - Sivac, na pruzi Vrbas - Sombor.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

"U sastavu teretnog voza bilo je osamnaest vagona, od kojih su iskliznula četiri (od trećih do šestih kola od lokomotive). Železnički saobraćaj na ovoj pruzi je u prekidu. Na ovoj pruzi nema putničkog železničkog saobraćaja i saobraćaju samo teretni vozovi. Na mesto iskliznuća upućen je Pomoćni voz "Infrastrukture železnice Srbije" za raščišćavanje posledica vanrednih događaja, kako bi pruga što pre bila osposobljena za saobraćaj vozova. Železnička komisija će utvrditi uzroke ovog iskliznuća", zaključuje se.

Melasa je inače zaslađivač koji se koristi kao zdrava zamena za šećer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zokd

    8. april 2023 | 14:17

    Melasa je nusprodukt u proizvodnji šećera. To je šećerovina ili sok iz kog se ne isplati dalja proizvodnja šećera. U sebi i dalje ima određenu količinu i koristi se za proizvodnju alkohola, kao dodatak stočnoj hrani i dr...

  • Nenad

    8. april 2023 | 13:54

    Imamo mi taj secer na pretek nije strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA