Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne štede ni mrtve junake: Oskrnavljen spomenik heroju sa Košara na Gradskom groblju u Čačku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Junak sa Košara, Saša Škiljević, odlikovan je ordenom, a pre tri godine u Kruševcu je dobio i spomenicu

  • 1
Gradsko groblje, Čačak, Košare, Foto: RINA

Da nekima zaista ništa nije sveto pokazuje i tužna slika koja stiže sa Gradskog groblja u Čačku. Još uvek neidentifikovani pojedinci oskrnavili su više spomenika kako bi najverovatnije pribavili materijalnu korist, a tom prilikom oštetili su nadgrobno obeležje Saše Škiljevića koji je pre 24 godine nastradao na Košarama.

"Kada sam došla da obiđem grob svog sina zateklo me je neprijatno iznenađenje. Kandilo je bilo iščupano, nisu mogli da uzmu vaze. Onda sam videla da su i na grobu pored isto to uradili a poskidali su sve i sa spomenika iznad koji su na brdu. Prijavila sam policiji čitav ovaj slučaj", kaže za RINU majka pokojnog Saše, Dušanka Škiljević.

Ona dodaje da je najverovatnije u pitanju koristoljublje, s obzirom na to da grob njenog sina se nije jedini našao na meti vandala.

Gradsko groblje, Čačak, Košare, Foto: RINA

"Kada smo radili spomenik dve vaze i kandilo koštalo je 700 maraka, sada ne znam koliko je to. Prošle godine su isto, mom sinu Saši, oštetili spomenik i tada smo to sami popravili", rekla je Dušanka.

Junak sa Košara, Saša Škiljević, odlikovan je ordenom, a pre tri godine u Kruševcu je dobio i spomenicu.

(Telegraf.rs)

Video: Obeležena godišnjica početka napada na karaulu Košare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    10. april 2023 | 18:15

    Kazniti i javno objaviti puno ime i prezime,osuditi i zatvoriti uz poseban rezim.Svaki dan ga voditi na groblje da pazljivo ocisti sve spomenike,kosi travu,cisti sneg i pokajnicki moli za oprost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA