Vreme čitanja: oko 2 min.

Nenad je sinonim za plemenitost: Obukao se u Deda Mraza i pešačio od Mokrina do Kikinde da usreći jedno dete

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nenad je prepešačio put od Mokrina do Kikinde samo da obraduje jedno dete

  • 0

Mokrinčanin Nenad Čavić dobitnik je Srebrne plakete za "Najplemenitiji podvig godine". Na svečanosti u Skupštini Grada Beograda koju već šest decenija organizuju "Večernje novosti" Čaviću je pripalo priznanje za akciju dodele novogodišnjih paketića deci sa posebnim potrebama, prenosi RTV.

Ovaj plemenit čovek je odlučio da obraduje jednu devojčicu tako što se prerušio u Deda Mraza, obukao kostim, uzeo paketić i laganim korakom od Mokrina do Kikinde za oko 2 sata dopešačio do nje i poklonio ne samo lepši dan, već i život.

- Iskreno ova nagrada mi veoma prija, drago mi je što sam je dobio. To nije bio cilj, nisam ništa radio zbog nagrade. Postoji jedna devojčica iz Kikinde Maja Marinković, meni veoma draga i ja je svake godine obradujem paketićima. Tog 2. januara prošle godine, nisam mogao da smislim bolji način da proslavim svoj rođendan već da se obučem u odelo Deda Mraza kompletno sa bradom i čizmama i zaputim se do nje sa džakom na leđima. Ja sam to tako podelio na društvenim mrežama, a ljudi koji su prolazili magistralnim putem su se zaustavljali, gledali me i mahali. Bilo im je čudno, mislili su da sam stvarno Deda Mraz koji šeta i pitali me "gde su ti irvasi?" - priča Mokrinčanin.

Ovo ipak nije bio ni prvi ni poslednji put da je vojvođanski Deda Mraz prešao pešice ovoliku kilometražu, kako i sam kaže, dešava se da sa slušalicama u ušima često šeta između dva mesta. Za njega ova plaketa ima poseban značaj, iako ju je dobio zbog Maje, ona nije jedino dete koje obiđe, te i drugim mališanima unosi sreću u život.

- To su uglavnom deca iz porodica koje su u lošoj materijalnoj situaciji, a onda i sva ostala deca. Kako bih ja rekao, idem tamo gde Deda Mraz treba da ode - priča Nenad.

Iako je nagradu dobio za podvig iz 2022. godine, Čavrić je već i ove godine učinio slično delo - odlučio je da do Kikinde ode električnim trotinetom.

- Kada sam stigao Maja se pojavila nakon predaje paketića, pa smo se zajedno vozili trotinetom po Kikindi, a ja sam i tada bio obučen u kostim Deda Mraza - govori Nenad kroz osmeh.

Ovaj humani čovek na kraju svog putovanja ostavio je Maji jedno obećanje. Kako i sam kaže, uglavnom deca pišu pisma Deda Mrazu, a tog dana on je devojčici doneo jednu poruku. Gde god se nalazila, svakog januara na svoj rođendan Nenad će je naći, doneti paketić i čestitati praznike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA