≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za junački podvig lekara iz Niša stigle pohvale direktora SZO: "Čestitam čitavom osoblju na trudu i uspehu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsećamo, nakon gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda lekari i medicinski tehničari Klinike za kardiohirurgiju u Nišu radili su bez finansijske naknade i stvarila je cilj - liste čekanja su eliminisane i prešle su u liste zakazivanja

  • 2
Klinika za kardiohirurgiju, Niš Foto: Fejsbuk/dr Dragan Milić

Za veliko srce i vredne ruke lekara Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš, koji su svojim humanim podvigom zavredeli pažnju čitave Srbije, čulo se i van granica naše zemlje. Oni su tokom proteklih 100 dana radeći bez naknade i vikendima izveli 248 operacija i u potpunosti eliminisali liste čekanja.

Na ovom trijumfu, direktoru Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš, prof. dr Draganu Miliću, čestitke su uputili direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil. Ambasada SAD u Srbiji, posredstvom koje je obezbeđena vredna oprema za ovu nišku kliniku, takođe je pohvalila junački podvig.

- Pravovremene operacije i medicinske intervencije spasavaju živote. Čestitam čitavom osoblju UKC Niš na uloženom trudu i uspehu u uklanjanju lista čekanja - napisao je Gebrejesus na Tviteru, komentarišući objavu prof. dr MIlića.

Američki ambasador Kristofer Hil uputio je čestitke na ovom, kako ističe, herojskom naporu.

- Fantastične i dirljive vesti iz NIša. Čestitam mom prijatelju dr Draganu Miliću i hvala njemu i njegovom osoblju na ovom herojskom naporu. Ovo je pravo značenje služenja drugima, napisao je ambasador Hil na Tviteru.

Ispred ambasade SAD u Srbiji, posredstvom koje je na Kliniku za kardiohirurgiju stigla vredna oprema, objavljeno je na Tviteru da je delo niških lekara odgovor na pitanje zašto doniraju.

- Mi smo samo pomogli, ali bez zaposlenih u Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš i @drdraganmilic ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Ovako izgleda odgovor na pitanje zašto doniramo, navedeno je u objavi američke ambasade na Tviteru, uz video poruku prof. dr Milića i kadrove sa Klinike za kardiohirurgiju.

Podsećamo, nakon gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda lekari i medicinski tehničari Klinike za kardiohirurgiju u Nišu radili su bez finansijske naknade i stvarila je cilj - liste čekanja su eliminisane i prešle su u liste zakazivanja.

(Telegraf.rs)

Video: Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje obara rekorde u broju operacija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • &

    12. april 2023 | 06:27

    Svaka čast ! I drugi trebaju da se ugledaju na Vas.👏👏👏🍀🍀🍀🍀❤️❤️❤️

  • Bole

    12. april 2023 | 02:18

    Svaka cast. Mogle bi i sve druge profesije da daju svoj doprinos boljem zivotu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA