Vreme čitanja: oko 1 min.

Profesor Tehničke škole iz Čačka prijavio mobing, pa dobio otkaz godinu dana pred penziju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Simeunović je direktora Tehničke škole u Čačku prijavio da je namerio da ga istera sa posla dok je bio na bolovanju

  • 2
Stariji čovek, se drži za glavu Foto: Shutterstock

Iakoje, pre bezmalo godinu i po, profesor Tehničke škole u Čačku Tihomir Simeunović, inače diplomirani inženjer građevine, pokrenuo postupak pred Višim sudom zbog mobinga, pre tri dana je - 12 meseci pred penzionisanje - dobio otkaz, prenose Novosti.

Posle dve decenije staža u prosveti, bez ijednog prekršaja, tvrdi da je reč o osveti direktora škole Branka Maksimovića.

Advokat Uroš Besedić, jedan od dvojice profesorovih pravnih zastupnika, kaže da je rešenju o prekidu ugovora o radu prethodio nezakonito sproveden disciplinski postupak, jer je 8. marta lično prisustvovao raspravi tokom koje je direktor vodio postupak po unapred pripremljenom zapisniku, diktirajući reči koje Simeunović nije izgovorio.

To je, tvrdi, ćutke posmatrala sekretarka škole, inače pravnica, pa je protiv Maksimovića podneta krivična prijava. Posebno su tražili Pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih, koji direktor nije imao u trenutku disciplinskog postupka, već ga je dostavio više od 30 dana kasnije, zajedno sa rešenjem o otkazu.

- Nije primereno da bilo šta komentarišem dok su u toku disciplinski postupak i sudski proces. Školski odbor će dati svoje mišljenje o svemu, jer profesor njemu može da se žali, a otkaz je samo jedna faza u disciplinskom postupku. Što se tiče prijave za mobing, postupak je pred Višim sudom - zaključio je Branko Maksimović.

Podsetimo, Simeunović je direktora Tehničke škole u Čačku prijavio da je namerio da ga istera sa posla dok je bio na bolovanju, jer nije zaključio ocene đacima. Mada je u bolničkom kovid-odeljenju lečen gotovo dva meseca, na teret mu je stavljeno što doznake nije doneo u školu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA