≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Rekla mi je da želi da živi, hoda i ode na Zvezdinu utakmicu": Emotivan apel cimerke teško bolesne Mine

Vreme čitanja: oko 4 min.

Vanja svoju prijateljicu i cimerku Minu naziva čudom, otkriva njenu veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi i apeluje na sve da joj pruže podršku kako bi otišla u inostranstvo na operaciju

  • 1

"Rekla mi je da želi ponovo da hoda, da ponovo da bude sa nama, da želi da proživljava sve ono što proživljavamo mi i da ima mladost i budućnost" reči su najbolje prijateljice hrabre Mine Pošarac (22) koja je ujedinila čitavu Srbiju.

Fotografije njenog milog lica gotovo da ne postoji čovek koji nije video. Anđeoska mladost i snažan karakter ove borbene devojke podstrek su da iz ove bitke izađe kao pobednik, ali u momentima kada se poklekne Mina ima snažan zid na koji će se nasloniti. Njena najbolja prijateljica, Vanja Stević, koja neumorno svakoga dana širi svest o situaciji u kojoj se Mina nalazi, emotivno se obratila putem društvenih mreža.

Vanja svoju prijateljicu i cimerku Minu naziva čudom, otkriva njenu veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi i apeluje na sve da joj pruže podršku kako bi otišla u inostranstvo na operaciju.

- Ovo je Mina.. moja Mina, naša Mina. Ja iskreno ni ne znam kako bih Vam Minu opisala.. Moja cimerka, moj prijatelj, devojka puna života i ljubavi, smeha i pozitivne energije. Niste ni svesni koliko ona ume da voli, a isto tako koliko nju umeju da vole, ali najprikladnija reč je možda čudo. Čudo od devojke. A ako se pitate zašto baš čudo, čudo, jer evo već više od godinu dana kroz najagresivniju bolest, kroz najgori oblik tumora na kičmenoj moždini, kroz osećaj da je jedna od retkih u našoj državi sa ovom dijagnozom, prolazi sa osmehom na licu. Verujte ljudi, i to ne kakvim osmehom. To je osmeh koji je jači od bolesti, to je osmeh u kom se vidi želja za životom, borba i motivacija - napisala je Vanja.

Ističe da Minu bolest nije sprečila da ispite daje u roku i bude na budžetu.

- Od samog početka možda je ona ta koja je bila najveći oslonac svima, stub porodice i stub prijatelja. Psihički stabilnija od svih, sa verom u Boga, u bolje sutra. Bolest je nije sprečila ni u čemu. Nije je sprečila da gradi sebe kao ličnost, da bude puna ljubavi, vere i nadanja. Nije je sprečila da uredno daje ispite na fakultetu i da bude na budžetu. Da bude prijatelj, sestra, ćerka i devojka, da ostvaruje svoje snove, a jedan od njih je bio da tokom lečenja u kolicima ide na Marakanu, da gleda Crvenu zvezdu. Mina je vatreni navijač Crvene Zvezde, iako je moja boja crno-bela, želim ti da na još milion utakmica odeš i da slaviš pobede sa svojom voljenom Zvezdom. Budi borbena kao i ta Zvezda, i bori se za svoj život, kao što se oni bore za tu pobedu. Život je tvoja pobeda, a i pobeda svih nas koji smo uz tebe - napisala je Vanja.

Sa Minom, kako kaže, želi da nastavi da deli sve trenutke u svom životu, i dobre i loše.

- Rekla mi je da želi ponovo da hoda, da ponovo da bude sa nama, da želi da proživljava sve ono što proživljavamo mi i da ima mladost i budućnost. Rekla mi je da želi da živi, a ja još zelim da delim sa njom, i dobro i loše. Zato vam ovim putem šaljem ljubav, šaljem vam svo dobro ovog sveta, sreću i zdravlje, i uz to molbu da Mini pomognemo da ponovo sa svojom Zvezdom slavi pobede, ali i da mi sa njom slavimo životnu pobedu - zaključila je.

Podsećamo, Mina Pošarac (22) iz Rume boluje od agresivnog tumora koji se u najvećem broju slučaja javlja na mozgu, međutim, njoj je otkriven na kičmi.

Ubrzo je operisana, nakon čega je išla na rehabilitaciju, gde je ponovo učila da šeta. Primala je zračne terapije i hemioterapije u vidu tableta. Situacija se zakomplikovala u momentu kada je dobila Kušingerov sindrom, kao odgovor na kortikosteroide koje je primala. Prvi kontrolni magnet je pokazao da tumora više nema, ali joj se posle nekog vremena počela oduzimati ruka, nakon čega je ponovljen magnet koji je pokazao da se tumor vratio na istom mestu, ovog puta u manjim razmerama.

Operacija je veoma rizična i veoma skupa, s obzirom da bi morala da se odradi van Srbije. Sredstva su joj potrebna za lečenje u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja, laboratorijske analize, specijalističke preglede, banjsku rehabilitaciju i fizikalne terapije.

Pomozimo Mini da dobije borbu.

Za Minin život pošaljite 1471 na 3030

Dinarski račun: 160-6000001615237-70

Devizni račun: 160-6000001616536-53

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D. M.

    13. april 2023 | 14:53

    Ja kao grobar ti želim iz sveg srca da ti se želje ispune i da odeš da gledaš Zvezdu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA