Vreme čitanja: oko 1 min.

Danijela svojim rukama stvara uskršnju čaroliju: Dom kao iz bajke, satima pravi dekoraciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakvi ukrasi mogu se koristiti i nekoliko godina

  • 1

Danijela Ćirić iz Zaječara obožava praznike jer tada ukrašava dom pretežno svojim rukotvorinama. Predstojeći Uskrs je prilika da dočeka goste u prelepom ambijentu, uz ikebane i posebno ukrašena jaja koja se retko gde mogu videti, prenosi ZA media.

Raznovrsne tehnike koje koristi Danijela pomažu u nastajanju originalnih uskršnjih ukrasa jer kombinacijom dekupaža sa drugim metodama izrade dobija i radove koji mogu biti sjajan predlog za sve kreativce.

"Jaje koje sam danas pravila je od stiropora koje pripremam tako što ga premažem prajmerom odnosno drvofiksom i akrilnom bojom. Posle sušenja osnovne boje nanose se ornamenti koje sam takođe pripremila od akrilnog silikona, a u kalupima stoje skoro 24 sata da bi se osušilo. Onda ih lepimo na već pripremljeno jaje drvofiksom", navodi Zaječarka.

Ukoliko ste voljni za opciju "uradi sam" eto prilike da po završetku jednog jajeta isto ofarbate i da nakon senčenja ukras tri puta prelakirate. Među radovima pažnju privlače i ikebane i ukrasne kutije koje umetnica izrađuje od svega što pronađe u svojoj kući.

"Za izradu predmeta koristim i drbo i staklo i stare ćupove... Šta mi padne pod ruku sa tim radim. Osećaj je prelep. To je nešto što me smiruje, opušta. Kad radite nešto bezobavezno i pustite mašti na volju, ide samo od sebe", poručuje Danijela.

Ovakvi ukrasi mogu se koristiti i nekoliko godina, a sjajan su poklon za drage prijatelje koji kao i Danijela uživaju u bogatoj dekoraciji doma.

(Telegraf.rs)

Video: Porfirije: Unesimo dodatnu žrtvu tokom posta, da se molimo za našu braću i sestre na KiM

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA