Vreme čitanja: oko 1 min.

"Vesele komšije" ukrasile zgradu u Nišu: Vredne ruke mališana pripremile ulaz za Uskrs

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deca sa nestrpljenjem iščekuju svaki sledeći praznik

  • 2

Šarenim ukrasima koje su sami napravili, mališani iz jedne zgrade u niškom naselju Čalije, ukrasili su mesto gde žive. Zajedno s roditeljima, oni su organizovali uskršnju radionicu na kojoj su se, kako kažu, lepo družili i zabavili, prenose Južne vesti.

Zgrada u ulici Borivoja Stevanovića 25 mesto je gde su mladi bračni parovi započeli svoj zajedniči život i trenutno ima 17 dece, sličnog uzrasta, a najstarija deca imaju godina isto koliko i sama zgrada. Pred svaki praznik oni organizuju različite aktivnosti, pa su se pred Uskrs družili u dvorištu i ukrašavali zgradu.

"Imali smo uskršnju radionicu gde su deca ukrašavala jaja i hol zgrade, počastili su se nekim slatkišima i sokićima. Dečica su bila mnogo srećna i zadovoljna, oduševljeni su. Svako je imao neki svoj zadatak tog dana, neki su donosili flomastere, neki su organizovali sta će da se boji, šta će da se radi, neki su servirali sto za posluženje", kaže stanarka Marija Stošić.

Pošto u zgradi žive uglavnom mladi parovi, Marija kaže da su svi složni, često se okupljaju i druže i lako dogovaraju.

"Imamo našu Viber grubu 'Velesle komšije', što nam je i slogan zgrade, tako da se mi brzo organizujemo i često okupljamo oko tih praznika da na neki način obradujemo decu, ali da se i mi vidimo", ističe Marija.

Roditelji su svoje mališane obradovali poklonima i za Novu godinu, a deca sa nestrpljenjem iščekuju svaki sledeći praznik.

(Telegraf.rs)

Video: Aukcija uskršnjih jaja za pomoć bolesnoj deci iz Trstenika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    15. april 2023 | 07:14

    Zavisi za koga. Za bezboznike kao sto si ti nije nikada. Sramoto.

  • Aha

    14. april 2023 | 17:24

    uskrs je prosao nije valda za sledecu godinu ukrasavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA