Vreme čitanja: oko 1 min.

Jak grad pao u Banatu: Kovačica se u potpunosti zabelela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je vreme bilo promenljivo, te smo imali jaku kišu, ali i sunce. Ipak, ponegde, kao u Južnobanatskom okrugu, pao je i jak grad

  • 0
Nevreme grad Čačak Ivanjica Foto: Tanjug/Dragan Nikolić

Iako je juče delovalo kao da će leto da porani, vreme nam je pokazalo suprotno jer se danas zabelela Kovačica. Posle podne pao je jak grad, a snimci iz te varošice objavljeni su na društvenim mrežama.

Kako se vidi na snimcima, grad je napadao u tolikoj količini da je delovalo kao da su travnjaci i putevi pokriveni tankim slojem snega. U nekim delovima, kao na putu Kovačica - Padina, put se u potpunosti zabeleo, te su vozači imali utisak da voze po snegu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 192.RS (@192_rs)

Danas je vreme bilo promenljivo, te smo imali jaku kišu, ali i sunce. Ipak, ponegde, kao u Južnobanatskom okrugu, pao je i jak grad.

Prema narodnom verovanju, ako na Veliki petak padne kiša, neće roditi šljive i ostalo voće. Kiša na današnji dan znači tešku i sušnu godinu, punu sukoba i svađa. Ako je dan topao i sunčan, veruje se da će rod voća biti bogat.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 192.RS (@192_rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA