≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Patrijarh Porfirije služi ponoćnu vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Save

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jutarnju vaskršnju liturgiju služiće vladika remezijanski Stefan, sa početkom u devet sati

  • 2
Liturgija Foto: Printskrin/RTS

Patrijarh srpski Porfirije počeo je u ponoć da služi vaskršnju liturgiju u Hrama Svetog Save na Vračaru. Posle dana žalosti ponovo su se oglasila crkvena zvona u znak vaskršnje radosti, a na početku liturgije otpevan je vaskršnji tropar ''Hristos vaskrse iz mrtvih''.

Na liturgiji su prisutni i ministri odbrane Miloš Vučević i Goran Vesić ministar građevinarstva i saobraćaja Ivica Dačić, ministar spoljnjih poslova. Među prisutnima su i bivši košarkaš Dejan Tomašević i harmonikaš Aleksandar Sofronijević. U hram je stiga na ponoćnu liturgiju i princ Filip Karađorđević.

Patrijarh Porfirije, liturgija Printskrin/Instagram/patrijarh_porfirije

Jutarnju vaskršnju liturgiju služiće vladika remezijanski Stefan, sa početkom u devet sati, objavljeno je na sajtu Hrama.

Patrijarh Porfirije je danas, na Veliku subotu, služio arhijerejsku Liturgiju u Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila u Beogradu. Sasluživali su episkop jegarski Nektarije, arhimandrit Vasilije (Kostić), protojereji-stavrofori Petar Lukić i Branko Topalović i drugi, protojerej Slaviša Popović, jerej Arsen Milovanović i drugi, navedeno je na sajtu SPC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нибрС

    16. april 2023 | 04:01

    Христос Васкрсе драга браћо и сестре... Све вам живо и весело било...

  • Nani

    16. april 2023 | 01:06

    Je li dosla Ceca da se pricesti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA