Vreme čitanja: oko 1 min.

Šetnjom protiv dijabetesa i gojaznosti na Fruškoj gori

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva prolećna šetnja zajednice “Otvori plavi krug” u Novom Sadu, čime se nastavlja širenje projekta.

  • 1
Šetnja Foto: Pixabay

Planinarske šetnje za borbu protiv dijabetesa i gojaznosti ovog proleća organizuju se na Fruškoj Gori.

U saradnji sa Udruženjem za borbu protiv šećerne bolesti "Sport i Dijabetes" iz Novog Sada zajednica “Otvori plavi krug” u subotu 22. aprila sa početkom u 10 sati organizuje premijernu šetnju za osobe sa dijabetesom, one koji su u riziku od ove bolesti, gojazne, ali i sve one koji žele da razvijaju zdrave životne navike i da se druže u prirodi, piše RTV.RS.

Prva šetnja održaće se na kružnoj stazi zdravlja na Iriškom vencu, dužine 5 kilometara. Pešačka ruta polazi od Info centra Nacionalnog parka „Fruška gora“. Sa glavne autobuske stanice u Novom Sadu obezbeđen je prevoz do Iriškog venca i mesta polaska šetnje, a pripremljeni su osveženje i užina za sve učesnike.

Uz nadzor medicinskih sestara i prisustvo lekara, a pod budnim okom iskusnih planinskih vodiča, učesnici će imati priliku da budu fizički aktivni, prošetaju po nekoj od brojnih staza na Fruškoj gori i da u druženju sa drugim osobama razmene iskustva i nauče nešto novo o životu sa dijabetesom i gojaznosti. Svim zainteresovanim učesnicima omogućena je provera nivoa šećera u krvi pre i nakon šetnje.

Pozivaju se svi zainteresovane da se prijave slanjem mejla na info@otvoriplavikrug.rs ili na sportidijabetes@gmail.com

Ovo će biti prva prolećna šetnja zajednice “Otvori plavi krug” u Novom Sadu, čime se nastavlja širenje projekta.

Posle pokretanja u Beogradu 2020. godine, projekat je prošle godine obuhvatio i Čačak i Niš gde su organizovane planinarske šetnje, kao i Suboticu, u kojoj je krajem prošle godine realizovana besplatna dvomesečna škola za nordijsko hodanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA