≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakvo je stanje na putevima: Krkljanac na auto-putu Niš-Beograd, kolone i na Milošu Velikom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uslove na putu dodatno otežavaju i padavine

  • 24
gužva u saobraćaju, Miloš Veliki Foto: Rina.rs

Uskršnji praznici se završavaju, mnogi se vraćaju kućama jer od sutra rade, pa se samim tim stvaraju velike gužve na putevima.

Prema poslednjim informacijama, kolone vozila formirale su se na auto-putu Beograd-Niš, u smeru ka Beogradu.

Saobraćaj se odvija otežano na deonici od Svilajnca do Krnjeva.

Oko 18 časova kod Čačka su takođe zabeležene velike gužve.

Na ulazu u Užice formirala se kilometarska kolona, a automobili stoje. Zastoj se proteže na potezu od kružnog toka na Zlatiboru sve do Užica. Na samom ulasku u grad kolona je duga sedam kilometara.

Uslove na putu dodatno otežavaju i padavine.

Dugačka kolone vozila formirane su i na auto-putu Miloš Veliki. Do većeg zastoja došlo je na deonici od Preljine do Ljiga usled radova koji se izvode u tunelu Šarani. Saobraćaj se odvija samo u jednoj traci i napravio se, kako kažu vozači, svojevrsni "čep".

Na naplatnim rampama konkretno u Preljini i Pakovraću nema dužih zadržavanja, niti saobraćajne gužve.

- Nismo očekivali ovakav kolaps. Kolona je dugačka više od dva kilometra, a pravi saobraćajni kolaps je i na magistralnom putu Zlatibor - Užice. Mislili smo da kad stignemo do auto-puta da će biti lakše, ali i ovde nas je sačekao zastoj. Naše putovanje će umesto neka dva sata potrajati skoro tri puta duže - kaže za RINU Branko Simić vozač kog smo zatekli u koloni.

Prema podacima dobijenim iz JP Putevi Srbije do 15 sati je kroz naplatnu rampu u Preljini na auto-putu Miloš Veliki prošlo 6.096 vozila, a u Pakovraću 5.967. Do kraja dana očekuje se da prođe još oko 8.000 vozila.

Manje gužve na graničnim prelazima u našoj mogu se očekivati do kraja dana, budući da se veliki broj putnika vraća sa odmora nakon praznika.

Putnici na graničnom prelazu Horgoš ovog popodneva čekaju u proseku oko jedan sat kako bi prošli obe granice i ušli u našu zemlju, dok na izlasku iz Srbije nema zadržavanja, ali je međuzona popunjena, pa je teško proceniti koliko je vremena potrebno da se uđe u Mađarsku.

Zbog uskršnjih praznika granični prelaz Bajmok-Bačalmaš još danas radi produženo do ponoći, kao i granični prelaz Bački Vinogradi - Ašothalom, čije je radno vreme, zaključno sa današnjim danom, do 22 časa.

Podsetimo, iz Auto-moto saveza Srbije danas su rekli da najveću koncentraciju vozila očekuju u popodnevnim i prvim večernjim satima, a pojačan talas saobraćaja biće na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, a zatim i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom. To će usloviti zadržavanja duža od 30 minutam, na ša vozači treba da budu spremni.

(Telegraf.rs)

Video: Haos na Milošu Velikom: Kilometarske kolone kod Čačka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    17. april 2023 | 16:48

    Beogradjani, bolje da ostanete svojim kucama i u svojim rodnim mestima, grad je prodisao ova 3 dana.😅

  • BG

    17. april 2023 | 17:57

    Beograd, najlepši kada "beograđani" odu svojim kućama u svoja sela i palanke odakle su i došli. Nema prostakluka na ulicama, nema gužvi u saobraćaju, sve je mirno. A onda dođu seljaci i ponesu svoje selo sa sobom i sve ispočetka

  • Vodolijax

    17. april 2023 | 17:44

    Stiže šunka,slanina,jaja,pilići..............

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA