Vreme čitanja: oko 1 min.

Dunavska pustolovina veslača iz Berlina: Za dve nedelje prešli 600 kilometara od Nemačke do Negotina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako kažu, deonica je laka za veslanje, ali ima i predela gde ova evropska reka pokazuje svoju ćud

  • 0
Kajak Nemačka Negotin

Foto-ilustracija: Shutterstock

U pravu avanturu Dunavom upustili su se članovi veslačkog kluba iz Berlina. Oni su veslali Dunavom od Nemačke sve do Kusjaka kraj Negotina. Deonicu Dunava u Srbiji u dužini od blizu 600 kilometara od Bezdana do Kusjaka, prešli su za dve nedelje.

Grupa hrabrih avanturista koji su se kajacima uputila u dunavsku pustolovinu Evropom sve do rečne granice Srbije sa Rumunijom put započinju u Brzoj Palanci odakle kreću na poslednju etapu puta do Kusjaka gde će se sikrcati oko 20 kilometara. U četiri sportska čamca smestilo se 16 zaljubljenika u vodu i veslanje. Zahvaljujući veštini, umeću i sportskom duhu prva posada stiže na odredište za manje od dva sata, prenosi ZA media.

Kako kažu, deonica je laka za veslanje, ali ima i predela gde ova evropska reka pokazuje svoju ćud.

- Ovo je sjajno iskustvo, a istovremeno i izazov. Pratile su nas različite vremenske prilike, od snega i jakog vetra, ali je ipak bilo divno putovati. Naučili smo puno o Srbiji. Priroda je prelepa kao i veslanje Dunavom - rekao je Las Susenbah, veslač iz Berlina.

- Stvarno je prelepa okolina, kao i drugi planinski predeli koje smo prošli u Nemačkoj i Austriji. Dunav je opasan u planinskim delovima zbog vetrova, tako da je tada veslanje otežano i opasno - dodaje veslač iz Berlina, Stefan Biastok.

Svi učesnici ove avanture Dunavom, članovi su veslačkog kluba iz Berlina koji ima oko 150 članova svih uzrasta.

- Gosti su uglavnom Nemci i Holanđani, a ima dosta i Francuza - rekao je vlasnik kampa na Dunavu, Mihajlo Dimitrijević.

Za veslače iz Berlina avantura je završena. Nastaviće naredne godine kada planiraju da kajacima otplove do Ušća Dunava u Crno More.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA