Vreme čitanja: oko 2 min.

Dirljiva poseta Darije Kisić Centru za porodični smeštaj i usvojenje: Deca dobila paketiće i uzvratila osmehom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministarka Kisić je istakla da je kroz Centar za porodični smeštaj i usvojenje Miloševac prošlo hiljade dece

  • 0
Ministarka Kisić Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručila je uskršnje paketiće deci iz hraniteljskih porodica i obišla Centar za porodični smeštaj i usvojenje Miloševac, gde je istakla da su hraniteljske porodice primer ljubavi, pažnje i topline.

- Biti u društvu dece je nešto najlepše na svetu i kada sam pričala sa njihovim hraniteljima, divnim i humanim ljudima, kojih je Miloševac pun, rekla sam da se osećam privilegovano što se nalazim među njima. Osmesi na licima dece nam pokazuju koliko dobro brinu o deci - rekla je Kisić, koja je zahvalila Fondaciji "Mocart" na podršci da se obezbede paketići za decu.

Ministarka Kisić je istakla da je kroz Centar za porodični smeštaj i usvojenje Miloševac prošlo hiljade dece, a da postoje porodice koje imaju i tri generacije hranitelja i porodice koje su odgajale više od 40 dece.

Zamislite samo to bogatstvo, jer svaki novi član uvećava ljubav. Pogledajte osmehe, toplinu i vedrinu ove dece i to nam pokazuje koliki je značaj hraniteljstva“, navela je Kisić i dodala da u Srbiji postoji 4.088 hraniteljskih porodica, a da je na smeštaju 5.919 dece.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će, prema rečima Kisić, u narednom periodu inicirati niz aktivnosti u cilju promocije značaja hraniteljstva i hraniteljskih porodica.

- Znamo da je porodično okruženje najbolje moguće. Na žalost, za onu decu koja nemaju priliku da rastu u svojim biološkim porodicama upravo su hraniteljske porodice najbolje mesto da osete porodično okruženje, ljubav, pažnju i toplinu - navela je Kisić.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković, sa kojim je ministarka Kisić obišla radove na izgradnji vrtića i lokaciju gde će biti izgrađeno dečije igralište, rekao je da je podrška Ministarstva za brigu o porodici i demografiju od velikog značaja za građane u ovom delu Srbije.

Direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Milica Lukić Momirović zahvalila je ministarki Kisić i Fondaciji "Mocart" na poklonima za decu, navodeći da je podrška radu ove ustanove, koja postoji 92 godine, od velike važnosti, pre svega za decu, dodajući da je trenutno u hraniteljskim porodicama koje su u nadležnosti ovog centra 188 dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA