≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bivši učesnik "Zadruge" nije prvi koji je snimio spot u školi: Led probila Karleuša u Karlovačkoj gimnaziji

Vreme čitanja: oko 3 min.

Osim Jelene Karleuše, u školi je snimao i Di Džej Krmak

  • 7
Goran Žižak, DJ Krmak, Jelena Karleuša, Kristijan Golubović, škola Foto: Nikola Tomić, Instagram/djkrmakoffizial, Shutterstock, Kobra

Pojavljivanje bivšeg učesnika "Zadruge" Kristijana Golubovića u Osnovnoj školi "Đura Jakšić" u beogradskom naselju Rakovica izazvalo je pravu pometnju. Na TikToku je objavljen snimak "Vaš omiljeni profesor", na kome se vidi Golubović kako se na "nastavi" zabavlja sa đacima. Iz škole su za Telegraf rekli da je učionica ustupljena za snimanje spota jednog muzičkog sastava, da deca iz spota nisu đaci u njihovoj školi, ali i da nisu bili upućeni u to da će Golubović glumiti u spotu.

Ipak, snimanje spotova u školama nisu "izmislili" ni Kristijan Golubović ni "Crni Cerak". Isto se desilo i 2008. godine kada je Jelena Karleuša snimila spot u Karlovačkoj gimnaziji, a potom i 2017. godine, kada je Goran Žižak, poznatiji kao Di Džej Krmak, snimio spot u smederevskoj školi "Dimitrije Davidović".

Ko se ne seća kako izgleda spot Jelene Karleuše, da podsetimo. Odevena u oskudni crni čipkani veš i haltere, meškoljila se po crvenoj posteljini u krevetu postavljenom u svečanoj sali Karlovačke gimnazije, dok su se u pozadini videli oslikani zidovi stari više od 100 godina. I nastavnici i učenici, kao i veliki broj Novosađana, zgroženi su bili ovakvim ruženjem najstarije srpske gimnazije, kako su tvrdili to nije ništa drugo do rušenje ugleda škole za malo novca, pisao je tada Blic. Pokrenuta je i peticija sa potpisima skoro svih gimnazijalaca i većine profesora, koji su se nadali da će njihova zajednička akcija sprečiti emitovanje spota za pesmu „Tihi ubica“ na televizijama. Ali, taj njihov gest bio je uzaludan, jer se spot vrteo na domaćim televizijama.

Direktor Karlovačke gimnazije tvrdio je tada da on nije znao za snimanje spota, niti ga je odobrio, te da je naknadno tražio od producentske kuće da ne objavljuju spot, jer je sniman bez dozvole škole. Iako se među profesorima i učenicima čulo da je snimanje bio isključivi dogovor direktora sa producentskom kućom, direktor je tvrdio da je za sve saznao naknadno, pisao je tada Blic.

Prema pričama koje su se čule u školi, za snimanje spota gimnazija je dobila 35.000 dinara, ekipa je navodno ostavila novac radniku sa kojim se dogovorila o snimanju i koji ih je pustio u školu.

"Profesorice" u miniću

Muzičar iz BiH DJ Krmak snimio je 2017. singl "Profesorice" zbog kog je izbio skanal. Kako su tada prenosili mediji, muzičar je snimio spot sa "erotskim elementima“.

Spot je sniman u Osnovnoj školi "Dimitrije Davidović" u Smederevu i statisti su mu bile maloletne osobe. Kada je spot objavljen, roditelji su se pobunili, jer u njemu nastavnica pozira u mini suknji, a statisti su bili neki od učenika ove škole. Tadašnji ministar prosvete je naredio vanredni inspekcijski nadzor ove škole, a direktorka je izjavila da nije tražila dozvolu za izdavanje prostora za snimanje spota, jer nije bila upoznata sa njegovim scenarijom.

Ministarstvo prosvete Srbije je kao „neprimereno i neprihvatljivo“ ocenilo snimanje muzičkog spota u školi. Ministarstvo je u saopštenju navelo da sadržaj tog spota „omalovažavajući“ za nastavnike i ulogu škole.

„Po saznanjima Ministarstva prosvete, direktorka škole nije imala saglasnost Republičke direkcije za imovinu za odluku o ustupanju prostora (za snimanje spota). Saglasnost nije tražena od Ministarstva, ali i da jeste, ne bismo je dali“, naveli su tada u saopštenju. Navodeći da je direktorka škole izjavila da nije tražila „pa samim tim ni bila upoznata sa scenarijom muzičkog spota“, Ministarstvo je tada ocenilo da je to „apsolutno neprihvatljivo“.

Nadzor u OŠ "Đura Jakšić"

Ministarstvo prosvete zatražilo je od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ "Đura Jakšić" u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kom učestvuje Kristijan Golubović.

Crni Cerak: To je snimanje spota, nije nastava, roditelji su dali dozvolu

Muzički sastav Crni Cerak odmah po objavljivanju snimka i reagovanja u javnosti objavio je na storiju svog Instagram profila da se učionica koristila za potrebe snimanja spota, te da su za to dobili dozvolu od roditelja.

Šta kažu u Osnovnoj školi "Đura Jakšić"

- Mi imamo nastavu samo u jutarnjoj smeni, poslepodne nema nastava. Ta deca koju vidite na snimku, nisu đaci naše škole. Pouzdano znamo da su roditelji dali dozvolu za to. Takođe, nismo bili upućeni da će Kristijan Golubović glumiti u spotu - odgovorili su iz ove škole za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Kristijan Golubović glumio profesora u osnovnoj školi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mtf

    20. april 2023 | 17:54

    Sve"fini obrazovani ljudi ". I onda se čudimo sto nam deca greše.

  • Lord

    20. april 2023 | 17:49

    Klasika u Srbiji,niko nista nije znao,direktori stavili lovu u dzep,svi osudili,niko nije kriv...

  • Miloš

    20. april 2023 | 18:23

    Umesto što pišete "bivši rijaliti učesnik" trebs da pišete BIVŠI ROBIJAŠ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA